Det som skal forandres, kan ikke forandres..

Forandring sker ikke fra det sted, hvor adfærden har sæde.
Negativ adfærd kan ikke forandres, det kan fjernes for et bedre adfærd, 
som har et højere formål til livet.
Disse negative adfærden tjener et formål, som ligger begravet et andet sted og ofte hvor vi ikke længere kan se. Disse negative adfærd er ofte løsninger på et tidligere problem, det ses især tydeligt, omkring rygning. Røgen fra tobak smager ikke godt første gang man ryger.
Men der ligger et ritual i dét, et optagelses ritual, eller en ensom forberedelse til at optages socialt i en gruppe.
Rygning tjener derved et mindre selvværd, og dette selvværd ryger om i skyggen, når missionen lykkes. Rygning har endvidere masser af andre funktioner til at takle problemer på. Det dulmer stress, uro, det tager toppen af aggressiviteten. Det trækker nydelse bedre ind, efter god mad, god sex, god kop kaffe, det lukker af for følelser og åbner op for sociale møder. Bedste af alt, det giver små pauser for gøremål ;O).

Det er først når man får arbejdet, med sine tidligere brister og tab, samt huller i selvværdet, at man opdager at rygning også fratager en de gode følelser og tilstande i kroppen. Disse gode følelser “bor” ikke i vores adfærd og den sociale rolle vi spiller, eller måtte begynde at spille, for at blive optaget i det gode eller nærmere det dårlige selvskab.
Disse følelser bor og er en del af vores selvværd, som vi kunne kalde vores autentiske Jeg. “Den jeg er, er den jeg er, om så jeg bliver optaget eller ej i andres spil og forestillinger. Dvs. den jeg er på trods af andre, det er når vi slipper andres forventninger, til hvem vi skal være, at vi træder ind i vores eget univers.
Når dette sker, har vi ikke længere behov, for adfærd der ikke tjener os i livets helhed. Så her forsvinder overspringshandlingerne, overspisning, trøstespisning, bedøvelse i alkohol og stoffer, for ikke at tale om at tvangsarbejde, tvangsrengøring mm.

Så negativt adfærd forsvinder, i takt med, at vi ikke længere har brug for det,
at vi kan bære os selv, socialt, psykisk, sjæleligt og ikke mindst fysisk.

 

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Kommunikation, Samliv og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Det som skal forandres, kan ikke forandres..

 1. Anna Smith skriver:

  Tak for dejlig vejvisning..Jeg synes din beskrivelse af vejen til selvforståelse, selvaccept og selvtillid er spændende og rigtige. Jeg er selv en kvinde, der ikke rigtig gør gå nye veje for at finde at opnå et holdbart og interessant samliv. Jeg bliver i det jeg kender og vælger job, liv og partner i noget jeg tror ligner mig selv.

  Forleden fik jeg imidlertid en interessant historie fra en veninde, som fortalt mig om hende tidligere chef direktør og revisor Steen Klit Andersen, der havde etableret et varmt og nært forhold til det smukke hovedbestyrelsesmedlem af Enhedslisten, Janne Gleerup. Umiddelbart et skæv relation, fordi Steen Klit Andersen er kendt i offentligheden som effektiv revisor for Jesper Kasi-Nielsen, som jo har lidt ondt i skatten, og fordi Janne Gleerup ud over sin profilerede rolle i Enhedslisten samtidig er kritisk arbejdslivsforsker på RUC.

  Efter lidt tænketid tog jeg mig alligevel i at blive indtaget af min venindes forargelse og tænkte at det faktisk er en smuk relation, som sætter sig ud over de normer jeg selv er styret af. En relation, som kan være med til at flytte de alt for skarpe fronter i dansk politik og sameksistens mellem grupper.

  Jeg tror at dine gode råd og sådanne historier fra virkeligheden kan være med til at flytte vanetænkningen hos sådan nogle helt almindelige mennesker som mig.

  Mvh
  Anna Smith

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *