Vredens grund og grundløshed.

Vredens største grund er simpel og ofte i et andet lys end i virkelighedens.
Du vil have noget, opsat på at få dit ønske opfyldt og der er en der forhindre dig, i at få det eller opnå dette ønske. Denne blokering af dit forventede  opfyldte behov, vækker frustration. Denne frustration bliver til vrede, vrede mod den person, som hindrede dig i din mulighed for at få dit behov dækket.
Så jo mere drift styret (instinktivt) man er, jo mere vrede og frustration opstår der ved ikke at få sit umiddelbare ønske opfyldt.

Dog er det grundløst og ikke berigtigede at tage ejerskab, af noget som man ikke ejer. Det er fordi man identificere sig med sine ønsker og sine udækkede behov. Denne identifikation betyder at vi i vores tanker, allerede har taget eller indtaget disse ønsker. Det kunne være et sød pige, som man har udset sig som sin udkårende og går mod hende og en anden mand kommer en i forkøbet og byder hende op til dans. Frustration og vrede stiger op til kamp og angreb.

Der er ikke noget galt i at have ønsker og behov og gå efter dem, det er dog en god ide at være bevidst om hvad der er dig og ikke dig, dit og ikke dit. Du ejer ikke dine medmennesker og heller ikke dine muligheder for at få dine ønsker opfyldt. Så ønsket må ikke være så stærkt i din tankebesættelse, at du tror du ejer det, for her bliver du ramt. Du bliver slået af virkeligheden, skuffet over at “svigte” dig selv gennem forestillinger som ikke blev til virkelighed. På sigt mister du modet til at gå efter dine drømme, hvis du ikke forholder dig til hvad der er virkelighed her og nu.
Det er dit ego der identificere dig med dine begær og ønsker om ejerskab og besættelse.
Så ønsker du ikke at blive så vred, så giv slip på dine forestillinger om hvad der er dit, hvad du ejer. For i virkeligheden er alting kun til låns, du er på gennemrejse og hvis du nyder nuet og ikke kun holder fokusset rettet mod rigdom og besættelse af materielle goder .

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Anger Management og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *