Coachuddannelsen; Essens Coach “Det store kørekort til livet”.

Coachuddannelsen; Essens Coach, “Det store kørekort til livet”.

Tiden nærmer sig, hvor vi starter den nye Coach uddannelse op, som er torsdag den 24 august. I den forbindelse afholder vi informationsaften, et par gange inden opstarten.

Det har taget tid, at få sat den helt rigtige ramme omkring uddannelsen, ikke mindst da coach begrebet efter min mening, er blevet lidt udvandet og uklar omkring hvad man får.

For at sætte overlæggeren højt, så har vi valgt at gøre selve uddannelsen til en 2 årig uddannelse. Det er der andre som også gør, men vi har valgt at sætte timeantallet øverst, således at Coachuddannelsen har flest lektioner (højeste timeantal) i Danmark, som giver et højt fagligt niveau og med flest træningstimer.

Mit næste ønske er at skabe en psykologisk stærk Coach uddannelse, forstået på den måde at fundamentet hvorpå Coachen skal være forankret, er eksistentiel. Hvilket vil sige lidt let, så handler det om; “Det hele menneske, her og nu, valg, ansvarlighed og god kontakt. At vi skal have vores grundvilkår på plads, før vi kan vælge hvilket indhold vi ønsker i vores liv. Kort sagt “Eksistens før essens”.

Samtidig skal Coachuddannelsens fokus ligge på essens, altså det vi ønsker at komme i “eksistensen”, hvilket livsindhold vi finder nødvendigt, for at livet kan folde sig ud. Så det er det individuelle liv, som danner stammen for den enkelte. De personlige værdier som skal være essensen i et udviklingsforløb.

Næste fokus er, at det handler mere om dannelse i livet, end det skal ses som en uddannelse som Coach. dvs. at det er den dannelse i, at blive et autentisk menneske og det at få et autentisk liv, som er essensen i uddannelsen. Det at få fat i sig selv, sine følelser, sine drømme og ikke mindst modet til, at gå efter det liv, som er muligt at skabe.

Så Essentiel Coach er at være livs designer, i eget liv. Kan man skabe sit eget liv, kan være også være medskaber af andres liv. Kernen er; “At vi mødes som mennesker på alle mulige måder” og fælles for det er at, “Er man forankret i sit hjerte, sit autentisk jeg, så vil dette møde, påvirke de mennesker, som indgår i dette møde”.  Der findes ikke rigtigt og forkert, men hvad der er sund og skabende, og det er i dette skabende og kreative felt, at vi skal mødes og beriges.

Dette livsskabende og kreative felt ligger i os, som et frø i os alle, men for de fleste af os, så er der lukket af, i den manglende kontakt til det essentielle i os. Så for at åbne op for dette kraftfelt, så er første år på Den Essentielle Coachuddannelse, en ren kravlegård, hvor det handler om personlig udvikling og det at finde ind til sin egen kerne, ikke mindst at få ryddet op og fjernet det som måtte skygge for dette smukke i os selv.

Så første år på Coachuddannelsen er et terapeutisk grundforløb, hvilket også gør at uddannelsen bliver stærk psykologisk på et meget praktisk og håndgribeligt plan. Som der  stod på Apollontemplet i Delfi, i det gamle grækenland  ”Kend dig selv”.
“At kende dig selv er at kende alle, at kende alle er at være vis”.

Vi kan ikke støtte os selv, eller hvile i os selv, hvis vi ikke kender os selv og ikke ved hvad vi består af, ej heller kan vi være en støtte for andre, hvis vi ikke kender os selv.
Så derfor kalder vi første år på Essentiel Coachuddannelsen for “Det store kørekort til livet”. Det er et grundkursus i personlig udvikling som kan tages særskilt. Vi er dog af den overbevisning, at de fleste tager andet år med, pga. af det fælleskab og de venskaber der opstår ved at arbejde intens med følelser og relationer.
Desuden er det et voksent og modent fælleskab, hvor det udover at være et udviklende forløb, så er det også 4 dages forløb, hvor livet bliver sat i parantes, i naturskønne omgivelser, hvor at vi nyder at være sammen og lave mad og skabe et fælleskab, med små pauser og hvor hverdagslivet træder i baggrunden.
Dette er rammerne for begge år, hvor det på første år er 8 weekendmoduler fra torsdag eftermiddag og andet år 7 weekend

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Coachuddannelsen og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.