Leve regel nr. 3 Du har ingen kontrol

Du har ikke kontrol over noget som helst.
Vi kan kontrollere vores sind, vores tanker, men vores tanker er ikke virkeligheden. Hvis du kone forlader dig, så forlader hun dig, bliver du fyret, så bliver du fyret. Det er når vi tager vores forestillinger som et billede af verden, så bliver vi slemt ramt og skuffede, når vi så ikke havde fat i virkeligheden, men en selvskabt forestilling inde i hovedet.
Så hvis du bliver i nuet og ikke lader dig friste til at forstille dig en masse forudsigelser, så befinder du dig i tryghedens nu. Lige nu elsker jeg min kone og lige nu elsker hun mig og det er godt.
Jeg ved ikke om jeg elsker hende i morgen, jeg ved ikke om jeg har arbejde i morgen, men jeg gør hvad jeg kan for at opfylde min del af aftalen. Lev livet som den sidste dag i livet, elsk det som er lige her og nu. Vi ejer intet, alt er til låns, vær taknemmelig for det du har i dag, i morgen er det væk.

Kontrollen låner fra vores hukommelse, så vi tror vi ved hvordan tingene er, ud fra hvordan de har været. Det hele er falsk tryghed, som vi klamre os til for ikke at blive konfronteres med vores angst for at færdes i livet.

Vi tror vi ved, her gør vi os til herre over livet, virkeligheden er: at det er her vi rammes gang på gang, smerten er at vi holder fast på det vi tror vi ejer. Nå vi mister det vi troede vi ejede, gør det ondt. Når vi mister noget vi tror, er os selv, vores ”bedre halvdel” gør det virkelig ondt.
Virkeligheden er at vi når at få mange signaler på at vi er ved at miste.
Kun døden skær et rent snit her og nu.

Slip alt og slip fri.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Eksistentiel Filosofi og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *