Dybest inde findes glæden og dens sprog er latter.

Glæden har aldrig mødt sorgen.
Glæden er som den blå himmel, det er skyerne der skjuler den blå og ubrudte himmel.
Vi kan ikke gå igennem livet sorgløst, livets kriser er med til at vi vokser og modnes. Vi kan heller ikke beskrive glæden hvis ikke vi har været den foruden. Sorg og glæde er afhængige af hinanden, den ene kan ikke eksistere uden den anden. Vi græder når vi mister det vi før følte glæde ved, og vi glædes ved gensynet af det vi før har mistet.

Mange har rygsækken fuld af sorger og tab i livet, de søger trøst og tryghed ved, at være fri af sorger og den frygt, der er forbundet med det som kan mistes. De er bekvemmeligt følelsesløse, det er de fordi, de lukker af for smerten ved at give slip. De søger kontrollen fremfor at give slip for, at blive forløst for den sorg der har fundet sted.

Man kunne sige at der derved altid var overskyet og aldrig var klar himmel.
Det er mulig at man undgår regn, men man oplever aldrig glædens væsen og alle de subtile følelser som er glædes børn. Såsom frihed, fred, taknemmelighed, ydmyghed, nysgerrighed.

Sorgens væsen er at være der når vi mister, den slipper os ikke, før vi giver efter for bevistheden om; at livet er værdifuldt og skal leves fuld ud.
Glædens væsen er, at der er muligt at vi vil mister alt, men vi er her endnu og det liv som ikke er levet, eller er mistet, kan udtrykkes og udleves nu.

Så uagtet hvad du måtte miste eller blive udsat for, har du stadig resten af livet tilbage, og det er forbundet med glæde og ikke mindst at du ikke mistede dig selv, er forløsende af latter, når sorgen først slipper sit tag.

Så glæden er således fravær af skyerne og når skyerne forsvinder, er himlen og solens lys altid det hele værd. Omvendt kan man sige at glæden i nuet overskygger fraværet af glæden.

Metoden er at være det man er, uden at ønske at være noget du ikke er. Således vender himlen tilbage og alting er blot kortvarige byger.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Essentiel Filosofi og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *