Livets Godhed.

Vi søger hele livet efter godheden, enten via andre, eller i os selv.
Mange ønsker at forbedre sig personligt, det at blive til gode bedste borgere. Forandringer er betinget af, at udvikle/forbedre sig selv, sit produkt, sine muligheder i livet. En variation af dette bliver ofte til magt eller rigdom, men i virkeligheden ønsker alle, at komme til denne ubetingede kærlige godhed.

Så enten kommet ønsket om godhed, ud som en reflektion, gennem det materielle, som kan syntes stærkere, end det forgængelige og det flygtige, som fysik og følelser. Eller også kommer det ud som ønsket, at blive anerkendt og elsket helt og uden betingelser og byttehandler. Vi kunne kalde det, uagtet hvordan det kommer til udtryk, for åndelig sult, vi ønsker at komme hjem i os selv, i kontakt med det dybeste i os selv, og selvfølgelig at blive mødt på dette plan. Vi søger dét som vi har mistet i os selv, vi ønsker at blive hel i et stykke. At blive fri for den dualistiske tankegang, som hele tiden blafre imellem for og imod, enten eller, sort eller hvid, rigtig og forkert.

Det handler om fred i sindet, at komme hjem hvor vi kan acceptere livet, som værende godt. Det gode liv som et fundament, trods det at det regner og trods at vi mister hele tiden, både liv, venner og familiemedlemmer.

“At miste er livets lod, at glædes er en forudsætning for at leve livet”. 

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Essentiel Filosofi og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *