At leve med fuld opmærksomhed…

At leve med fuld opmærksomhed   (Mindfulness)
Fuld opmærksomhed er at være tilstede,
når der skrælles kartofler, det at dufte jorden på kartoflen, følelsen af det friske kolde vand fra vandhanen. Uden at tankerne vandre, på at det bør overstå, for at komme videre, til næste opgave.
Fuld opmærksomhed er sanselighed på det der er lige nu, hvilke dufte sanser du, hvad ser du, og hvad når du ikke at få øje på.
Fuld opmærksomhed er kærlighed til mad, tilberedningen, duftene, smagen og skulle tankerne vandre, så lad den vandre af de associationer det giver omkring maden. Forestil dig engen hvor kødet kommer fra, havet som fisken har svømmet i, ned til bunden, ned til tangen, hvor krebsdyrene og små rejer krabberne kravler. Videre til barndommens sultne øjeblikke og det at være barn og sultens tilfredsstillelse på noget at det du kunne li.
Fuld opmærksomhed er kærlighed til kærligheden i sig selv.
Kærlighed til musikken, måske ikke lige den hurtig produceret pop, som sjælden rummer de store dybe følelser, men blot ordene på det selv samme. Kærlighed til livet.

Ser du fuglene, høre du dem, hvad fortæller de dig, leg med tanken om, at de er dine budbringere af din grundlæggende natur. Lad vinden ligesom fuglene, være din klokke til opmærksomhed på nu og her. Sæt et par vindklokker op, og når du høre dem, lad det være din mester der ringer til ro, opmærksomhed, det at trække opmærksomheden indad, på vejrtrækningen.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Essentiel Terapi og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *