De 3 store essentielle spørgsmål i livet.

Der er 3 store spørgsmål i livet, som går igen i alle religioner, såvel traditioner.
Det første spørgsmål, har flere variationer, men det går på
“Hvad er meningen med livet?”
Spørgsmålet; hvorfor at vi til her på jorden, “hvorfor er jeg til?” Inden for den eksistentielle filosofi er svaret; At der er ingen mening, at mening er en sort tom gryde og det er dét, vi selv putter i den, som skal give os mening.
Det er mere i de religiøse og spirituelle traditioner er vi finder at skæbnen, Gud eller universet har en plan for os. Uanset om vi bekender os til det ene eller det andet, så er vores livskvalitet afhængig af, om vores liv giver mening og livsfylde for os.

Næste spørgsmål er formål, “Hvad er mit formål” med min tilstedeværelse her på jorden. Det er tæt på det første spørgsmål, dog er der en variation, en lidt anden drejning. Det ér som at formålet ligger op til en større sammenhæng, som årsag og virkning. Hvad er det jeg skal bidrage med til andre. Så når vi kikker på sammenhæng, så giver det et større billede af sameksistens og at vi eksistere for at vi hver især, kan bidrage med vores til fællesskabet.

Sidste store spørgsmål; “Hvordan kan vi finde tilfredstillelse og fred i verden, når der er så meget smerte og lidelse?”
Dette kan ses på samme måde som, “jeg kan ikke være lykkelig, hvis min partner ikke er lykkelig”. Dog tjener det ikke nogen og har intet formål at lide fordi andre lider, men at gå vejen selv, for at vise vejen, giver det eneste rigtige at gøre.
Som i mange traditioner lyder det; “Start med dig selv”, det betyder at du må sørge for, at få skabt fred i dit eget sind, og skabe din egen tilfredstillelse. Ikke at det kan eller skal stå alene, men at det skal ses i; At har du fred og er tilfreds, vil du også havde det fornødne overskud til at gøre og give til andre. Du smitter så at sige med din tilstand af fred og velsignelse.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Essentiel Terapi og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *