Essentielle Erkendelser er fartøjet til praktisere nærværets vej

Essentielle Erkendelser er en samling af viden, traditioner fra vores hedenske fortid,
Kristendommen,  Shamanismen, Buddhismen, Antropologien, Filosofien og fra Psykologien.
Det er samtidig en måde at anskue gamle traditioner på, ud fra en nutidig betydning og en tilgang der passer til vores hektiske og vestlige samfund.
Nærværet vej er en praktisk  tilgang til disse traditionernes vej, den åndelige vej og ikke mindst den personlige udviklings vej.

 Her på disse sider vil du finde tekster, der taler til ”den ikke logiske del”, og tekster der er værd at reflekterer over. Der vil være tekster der skaber forandring på et dybere plan, tekster der vækker vores essentielle naturlige væsen. 

Desuden vil der være viden, om de forskellige emner og traditioner, samt øvelser og træning, der tilsammen kan være med at skabe en væren.

 Inden for buddhismen betyder meditation “ubesværet væren i det, der er”. Dette væren kan naturligt skabes, ved at trække sig tilbage fra verden og leve afsides fra alle livet goder og mennesker, men vi leve i en anden tid, og vores eksistensberettelse tvinger os til, at arbejde og acceptere det hektiske liv. Dette skal dog ikke fraholde os, for at lære at blive bevidst over vores egne handlinger og vælge fra og til.

At træne i, at træde fra det hektiske liv, og slukke for støjen og alt det unødige, vil skabe forandring og forøge en sundere og mere ligevægtig tilværelse.
At træne sig i opmærksomhed og reflektion, giver energi og mod til at ændre det som forhinder livet i at leves fuldt ud.
At stille spørgsmål ved sig selv, adfærd, følelser, relationer, er med til at gå mod det som er livgivende og bevidst fravalg af det som ikke er livsgivende.

“Vi jagter efter lykken og glæde og ved bevidst forandring og trøst samt bestræbelserne på at samle og tilegne sig mere af det, der før har givet en glæde, er det muligt for en stund, at skabe en kortvarig glædesbølge. Men det en falsk rus, som kræver at jagten fortsætter og tempoet forøges og stopper vi op ser vi, at vi har løbet i ring og det vi ejer, har en ringe værdi, eller det var ikke det, vi forventede med livet. Det er her vi føler os tomme, deprimeret og rammes af meningsløshed, en skræmmende opleves for de fleste og vejrtrækningen holdes inde og vi kæmper videre”..

Som jeg ser det, er der to måder at finde glæde og lykke på. Den ene er at fremhæve det sensuelle og smukke, skønheden i vores omgivelser. Den anden måde er at fjerne alt det der skygger for det.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Essentiel Terapi og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *