I Mesterlære

Der er en Åndelig Mester i os alle.
Der har gennem alle tider været Mestre inden for alle Religioner og spirituelle, okkulte og esoteriske skoler og kulter. Fælles for dem alle er, at de har fat i en anden virkelighed, eller en anden bevidsthed end os andre. De har fat i en eller anden form for visdomsbevidsthed og ofte har de en karisma og udstråling, som påvirker andre i en positiv retning.
Det er her vi kan tale om, at de har funde de viise sten, de har fred i sindet og netop fred i sindet, er en del af det store mesterprogram.
De mester nemlig alle sindet, De er ikke deres sind.
De har ikke tanker og slet ikke det tankemylder vi i vesten har.

Vejen til at blive Mester eller til at blive oplyst, kommer ikke tilfældigt eller for udvalgte, det kommer af hårdt arbejde og træning. Nemmest er det at se det, inden for Zenbuddhismen, for De arbejder hårdt på, at lære at mester sindet og komme til en højere bevidsthed.

Vi har dog alle en Mester i os selv, vi skal bare have fat i denne større bevidsthed og fjerne alt det som måtte skygge for den.
Så hvis du ønsker at komme i Mesterlære, så er der nogle “skolefag” som ikke er til at komme udenom.

Disciplin
Disciplin er måske den vigtigste egenskab, det at kunne være vedholdende og blive ved, ukuelig og viljefast, for at opnå at mestre sindet, samt at opnå indsigt, forståelse, empati og hvad en Mester ellers skal kunne bestride.

Studier 
Hver en skole har sine lærebøger, sine doktriner og læresætninger, det være sig historier, myter, bønner, leveregler og påbud. Så studier er et must, vi er nødt til at have en lære, en metode, en vej at mestre. Alle Mestre har noget fra tidligere Mester, Dalai Lama er jo den 16 lama i rækken inden for hans helligheds skole.
Så der er en lære at studere, eller at modtage på anden vis, er metoden at overføre viden og på sigt visdom.

Reflektion
Er ligeledes en metode til at fordøje den viden og lære eleven modtager.
Endvidere skal reflektionen være, at til at få en personligt vinkel og forståelse af den viden. For hvis viden ikke bliver optaget som en “jeg forståelse” så forbliver det til viden. Så er det samme som at gå i andres fordspor uden selv at sætte sit eget aftryk, eller som en papegøje. Det bliver man ikke mester af.
Refleksionen skal også bruges til at reflektere over livets store spørgsmål, som er vigtigere at stille, end at svare på. Åbne spørgsmål åbner sindet og svar lukker af og afslutter konkluderende. Svarene gør nemlig kun at man forbliver i det praktiske/logiske sind og det er den forkerte vej til at blive Mester og til visdom.

Bevidsthed
At træne sin bevidsthed er poetisk sagt, at kaste lys på sine skyggesider.  At gå fra “det lille sind”, til “det store sind”, som er fra Egobevidsthed til en rummelig medfølende bevidsthed (helhedsintelligens). Det er denne åbning til det “før ubevidste” som gør at vi bliver beviste om vores delpersonligheder og vores skyggesider. Som vi kunne kalde vores ufødte sider i os selv. Når vi får kastet lys over disse sider af os selv, bliver vi mere hele i os selv, der er mere at hvile på (selvværdet), da vi samtidig bliver mere accepterende af disse sider, som før måske var fordomme og fordømmelser af andre.
Så med bevidsthedstræning, lære vi os selv at kende, og med den kendskab, kommer vi tættere på andre, som vi nu syntes at kende godt “fra os selv”. Deri opstår medfølelse for andre mennesker og vi bliver mere accepterende og rummelige både for os selv og andre.

Meditation
Formålet med meditation er at få sindet bragt til ro også kaldet alfa tilstand. I normal bevisthedstilstand har vi en meget aktiv hjerneaktivitet. Her vil dine hjernesvingninger ligge på 13-25 i sekundet. Det kaldes betatilstand. I alfa tilstand ligger svingningerne mellem 8 og 12 pr. sekund. Alfa tilstanden er en flydende tilstand af fred og hvor sindet slipper sit alarmberedskab. Ligeledes åbner det ubevist sind sig op, da det har lave svingninger, hvilket gør at vi kommer mere i kontakt med de skjulte sider i os selv. Vi får ro til sjælen så at sige, men det er mere roen der gør at vi kommer i kontakt med vores sjæl.

Mester/Mentor samtaler
Vi kan ikke se de trædesten vi skal betræde på vores udviklingsvej, og da vi har et meget kreativt sind, så kan vi bilde os selv, alt muligt ind. Så derfor er vi nødt til at have en der har trådt på disse essentielle stier før os. For dem som ikke har været i de tilstande, følelser har kun et billedet af hvordan det er, og forstår det måske intellektuelt, men ikke som en kropsbevidsthed og med den sociale og følelsesmæssige intellektuelle forståelse (medfølelse). Så en der har været disse processer igennem, vil kunne være mentor og facilitator for om vi er på rette vej, har fat i ret praksis for vores træning, er nødvendig.

Sikkert og trygt fundament
Hvis man tager i kloster, eller optages i en sekt, så fralægger man sig sit sociale arrangement og ansvaret for selv at kunne sørge for ens hverdag og overlevelse. Man får en seng og mad hver dag og skal ikke bruge energi på at skulle overleve. Det har stor betydning, i og med at så kan man også lægge ens forsvarsmekanismer lidt ned, for man dør ikke af dette. Det betyder at man kan brug alt sin energi på sin sindstræning og arbejdet kan gøre som en del af træningen. Så skal du i mesterlære, så skal du have en tryg tilværelse og ikke leve fra dag til dag. Om der nu kommer penge ind, og du bliver fyret, ej heller de konflikter man er nødt til enten at løse eller sluge, ved at tjene sine penge.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Essentiel Filosofi, Kommunikation og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *