Genkend falske konflikter

Hvad er det vi skændes om?
Et er sikkert,  at det er aldrig det vi skændes om, som det handler om.
Det er gamle uafsluttede konflikter der blander sig i nuet. Det er når vi bliver utrygge, føler os overset, forbigået, nedvurderet så kommer gamle situationer op fra fortidens dyb og melder de smertelige svigt vi har med os.

• Læg mærke til gentagende skænderier og gør hinanden opmærksomme på dem. Indrøm, at du ønsker at gøre noget anderledes.

• Spørg dig selv: ”hvor gammel føler mig i dette skænderi? Meget ung? Teenager?” Fortæl din partner om det.

• Spørg dig selv: ”hvad er det egentligt, vi skændes om? Undersøg dette med din partner. Som regel er der en understrøm af ikke at føle sig elsket, værdsat, bemærket eller respekteret, som vi er nødt til at tage os af.

• Mærk efter dine følelser og skræl lag af, for at komme ind til dem, indtil du når ind til det sted som føles ægte for dig. Dette kræver stor øvelse, fortæl din partner om dine oplevelser med dette. Når en person kan sige: ” jeg føler mig ensom, når du tilbringer så meget tid ude,” i stedet for ”du er som ufølsom over for mine behov”, bringer vi samtalen til et mere stille og dybere niveau af sårbarheden. Det er fra dette sted, at mennesker som regel kan høre hinanden.

• Bliv bevidst om hvad du virkelig ønsker og har brug for fra din partner og fortæl han/hende det.

• Tal om hvad du eventuelt er villig til at gøre som svar på din partners svar anmodning. Lav en konkret plan; brug ikke et vagt sprog, så som ”jeg vil hjælpe dig mere i huset, eller jeg vil respekterer dig noget mere. Skær det ud i pap; så som Jeg vil støvsuge på tirsdag når du er i byen, og jeg lover dig at jeg ikke vil kalde dig doven og klodset når jeg er frustreret.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Konfliktløsning og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *