Hold fast i hvordan du har det.

Alt er blot vinkler på den samme flade vi alle står på.

Vi kender det alle, “Vi når lige at ytre os om hvad vi syntes, hvor på
en anden siger noget andet eller modsat vores udsagn”. Vi bliver ikke hørt  i vores udsagt, men at det bliver til en korrektion af vores udsagn.

Eks. “kunne vi ikke blive hjemme den weekend Hulda & Gunner har inviteres os”, “nej  skat det bliver da smadder hyggeligt, kan du ikke huske sommeren 98 hvor vi grinede og så billeder fra deres fantastiske ferie fra Harzen”.
Værst er det når vi går lidt på kompromis med vores egne følelser og tænker, at vi nok lige var for hurtigt ude med vores udsagn. “Det bliver måske meget sjovt igen, og Gunner er jo en dygtig fotograf……”

Når vi tager udgangspunkt i vores eget univers, som er vores følelser og får fat i et “jeg sprog”, så bliver det mere tydeligt hvem du er og hvad du mener. Det vil sige at ingen hverken kan eller skal ændre på hvordan du har det følelsesmæssigt.

Så du kan med ro i sindet, komme med et udsagn som hedder “Jeg har ikke lyst til at tage med til Hulda og Gunner“, “Jeg har mere brug/behov for at blive hjemme og lade op og få slappet af”. Her er et personligt statement som ikke kan eller skal diskuteres. Det kan lægges op til forhandling, men det er sådan du har det, og det er der ingen andre der skal have en mening om eller lave om på.

Så jo bedre du er til at kende dine følelser og dine behov og modet til at stå ved dem, så større vægt er der bag dine ord og i dit selvværd….

Der var en dreng, der hele tiden kløede sig i hovedet. En dag kikkede hans far på ham og sagde: “Søn hvorfor klør du dig altid i hovedet?”
“Tja” svarede drengen, ” det er nok fordi jeg er den eneste der ved, hvor det klør.”

 

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Konfliktløsning og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *