Når konflikter bliver til en normtilstand.

Når konflikter kommer oftere og med samme regelmæssighed,
som menstruation, så er det ikke en konflikt, men en kronisk overlevelses tilstand.
En normtilstand af ”jeg imod verden og jeg overgiver mig aldrig”.

Det betyder, at kommer du for tæt på, så bider jeg dig, du er advaret og jeg bidder hver gang.

Disse konflikter handler ikke aldrig om det, der bliver diskuteret. Alt for ofte tager diskussionen en drejning bagud, på en gammel genudsendelse af en konflikt. En konflikt der hele tiden, ligger nedenunder forholdet, en konflikt som ikke er løst, men altid ender i søvnløse nætter og en diskussion der er mere udmattende end forløsende. Det er denne grundliggende konflikt der skal løses. Den store hemmelighed er, er konflikten er ældre end forholdet. Hvilket betyder, at så længe man bebrejder den anden part, for andre emner, end denne grundliggende konflikt, så kommer de aldrig ud af kløerne, på denne tilbagevendende og dræbende konflikt.

Hvad handler denne grundliggende konflikt om, jo den handler om svigt, om det svigt som første gang lukkede vores hjerter af. Det kan også være det sidste svigt vi oplevede, men den gang vi trak vores tillid til os, dengang vi lukkede af, for ikke at bliver såret igen, på vores kærlige følelser.

Dette og den måde vi blev svigtet på, spiller ind på den kærlighedsrelation vi har i dag. Måden vi undgår at blive sviget på, er den samme måde som vi lukkede af på, som barn.

Dvs. at det er angst for at blive svigtet igen, der hindre os i dag med at lukke op for vores følelser, og denne manglende lukken op, bliver til at vi ikke kommer til en gensidighed og en ordentlig følelsesmæssig kontakt. Uden gensidighed og følelsesmæssigt kontakt, er vi altid kun i vores yderste lag, som er vores forsvars-lag, vores beskyttelseslag. Når vi er det, så er det ligesom når hunde mødes og knurre af usikkerhed, i stedet for at logre med halen…

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Konfliktløsning og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *