Vi har erstattet Gud´s tro, håb og kærlighed med videnskab, fakta og frygt.

Når den eneste sandhed hviler på videnskaben og fakta,
så mister vi helheden, da det liesvidenskabelige forsøg, er i spil mellem iagttageren og det iagttagede.

Videnskab er fakta og Helhed er fakta og ikke fakta.  Fakta er det som kan måles og vejes, helhed er alt det andet som ikke kan vejes.

Videnskaben er vores dominerende hersker, i vores højre hjernedel og derved skaber alt liv, som ikke er målbar og kategoriseret i stærkt opdelt sort eller hvid holdning, forbudet med usikkerhed. Dvs. at alt det liv vi kender og ikke er klar fakta, giver usikkerhed og angst.

Videnskabeligt kunne man sige at kærlighed findes ikke, følelser er defuse og flygtige, dømme har intet med virkeligheden at gøre. Altsammen er noget som er stærkere end de klareste holdninger, og dog er det gennem de sidste 50 år blevet mere undertrygt af viden og videnskab.

Så indirekte kan vi sige at stress og alt den utryghed vi ser i verden, er forbundet med den magt videnskaben og alt hvad der er højre-hjernestyre både i os selv og i de ledere og magthavere som har magten.

Vi skylder religionerne den respekt at de har været med til at samle og støtte folk trods deres uvidenhed og manglende evner. At det folk ikke har kunne forstå, har de så kunne lade være op til Gud, Allah og de højere magter. Det har givet en stærk tro og et stærkt håb på Guds gode vilje. I dag kan vi erstatte den stærke tro og det stærke håb med stærk usikkerhed, da i dag er vi dømt til at stole på videnskaben som eneste frelser i at skabe orden i kaos.

Jeg vil citerer Albert Einstein:

“Det skønneste vi kan opleve er det mystisk. Det er den grundlæggende følelse, som opleves ved sand kunst og sand videnskabs vugge. Den som ikke ved og ikke længere kan undres, ikke længere føle, er så godt som død; Et stearinlys pustes ud.”

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Lederskab og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *