Bono Effekten.

Jeg tillader mig at opfinde et nyt psykologisk begreb, nemlig Bono Effekten.
Jeg er en af dem der beundre Bono fra U2, dels for musikken, men mest for hans deltagelse af at skabe en bedre verden og komme Aids og fattigdom til livs. Vi kan diskuterer om hvorvidt at U2 og Bono høre til toppen af musikken, men alle vil vel kunne blive enige om at de har nået toppen af deres karriere.
Jeg er sikker på at Bono ikke mangler noget i livet og rigdom kunne vel vokse af sig selv uden det store arrangement fra hans side af. Så når jeg taler om Bono effekten, mener jeg at han gør tingene uden egen vinding, andet end tilfredshed med det han gør. Eller vi kunne tale om hvad ville vi gøre, når det ikke længere handlede om egen overlevelse og ikke behøvede at tænke på næste måneds udgifter?. Tja min tese er at vi ville begynde at gøre noget for andre, både lokalt og globalt. Vores ego som altid er frygt styret ville ikke længere være den styrende del, men vi ville være styret af selvfølelsen, det som giver os nærhed og samhørighed. Vi ville skabe for skabelsen skyld alene og skabelsen er grænseløs og vil komme alle til gode.

Når vi skaber fra vores indre og ikke for egen vindings skyld, bliver der skabt meningsfulde og eksistensberettigede ting. Muligvis fordi at skaberkræften ikke er vores egen kræft alene, men kommer fra det sted hvor, vi alle høre sammen. One love som Bono synger, og Bob Marley før ham.

Skal vi så blive stinke rige og berømte før vi kan få fat i skaberkraften og selvfølelsen? Mit postulat er at Bono har ikke meget mere end os, jo han har en god stemme og en erfaring fra en fantastisk udvikling gennem sin karriere. Men vi har alle en udviklingsvej foran os, og rummer potentiale til at gøre det umulige. Vi behøver ikke at vente med at gøre en forskel, vi kan gribe fat i det der ligger uden for vores egen næsetip. Det er muligt at tage de eksistentielle briller på, og begynde at gøre en forskel for sig selv og andre.
Hvad ville vi gøre hvis vi havde alt hvad vi behøvede i overflod? Hvilke projekter ville vi gribe i som gav os mening og god samvittighed.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Essentiel Management, Lederskab, Spiritualitet og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *