Om Bloggen

Mit ønske er at sætte åndelighed på et meget jordnært plan uden religion, mere som en disciplin, en bevægelse i livet uden løftet pegefinger og frygt, lad os kalde det ”Nærværets vej” som går fra Ego mod medfølelse og ansvar både lokalt og globalt.  

Igennem min egen søgen, mine opture og mine nedture, mit arbejde med mennesker på kanten af livet, med parforhold i krise, konflikter på arbejdspladser og ikke mindst unge kriminelle, har det været nødvendigt at finde et fast punkt i livet.
En måde at håndterer livet og livets problematikker på, har alt for tidligt i mit liv blevet til en søgen og en sult uden navn. Denne søgen har været en lang proces gennem præstationer og karriere, lederskab og uddannelser bl.a. som psykoterapeut.
 Trods min videbegærlighed på at finde de vise sten, har det ikke kun være i vesterlandsk psykologi, jeg fandt min vej. Ofte har jeg fundet mig selv i historier, eventyr, i musik, i Buddhismen navnlig at Zenbuddhismen og i andre religioner, ikke mindst i mystikertraditioner både de kristne og de mere esoteriske.  

Nogen vil kalde mit livssyn for eksistentialisme, filosofisk, eller religiøst, alt afhængigt af øjet der ser. Rent poetisk kunne det kaldes for kærlighed, de religiøse ville sige at det er Gud eller det guddommelige. Jeg selv håber på at jeg er landet lige i mellem det hele og det som kan indfanges og navngives og det som ikke kan indfanges og ikke kan kaldes for noget som helst. De Mexicanske Shamaner ville sige at det var mellem form og det formløse.
I virkeligheden møder vi det åndelige og det sjælelige der hvor ordne stopper. Hvilket betyder at mine skriverier kun danner en ramme omkring det åndelige og kan give nogle retningslinjer for en praksis til nærvær og samhørighed…

Alt matriale er © og må gerne bruges med kildehenvisning.

Med ønske om fred i sindet.  Mads Vang Christensen.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *