Få skrevet dit manuskript på dit parforhold.

Det er egenligt temmeligt pardoksalt, at et parforhold kan holde længe
og i årevis, uden at der bliver taget ansvar for at få meldt ud hvad man ønsker af sit parforhold. Det at sætte ramme omkring sit parforhold, hvad skal med ind i forholdet og hvad skal ikke med, og sidst hvad er “Dødmandsknappen”. Dødmandsknappen er den grænse for hvis overtrædelse afstedkommer total opløsning af forholdet. Det er forholdets endelige stopsignal…
Det at tage ansvar for sit parforhold, betyder simpelhen, at du er din egen hovedrolle indehaver, det er dig der skriver manuskriptet. Det er dig der skal styre din trivsel og udenom din mistrivsel, på samme måde som at køre på cykel. Det er muligt at du kan køre uden hænder, men hvor langt kan du køre? og hvis du end ikke træder i pedalerne. Alle kunne vel godt være enige om at et parforhold er svære at komme omkring, end det er at cykle. Og dog så for parforholdet mindre energi end der nødvendig for at få cyklet fra A til B.
Det er at tage hånd om:
1. Hvad.
Hvad skal et parforhold handle om? Hvad skal vi med hinanden? Hvad er vigtigt i et parforhold?
2. Hvordan
Hvordan skal vi fordele ansvaret i mellem os?, hvordan kan vi skabe et trygt rum for kommunikation? Hvordan kordinere/ prioritere vi tiden mellem forholdet og hver vores egeninteresser?
3. Hvilke
Hvilke behov har vi hver især? hvilke ønsker har vi? hvilke drømme skal forfølges? hvilke værdier skal vi dyrke? hvilke forventninger har vi til hinanden? og hvilke krav stiller vi?

Vi er skrappe til at bede om at få en ønskeliste i forbindelse med jul og fødselsdage. Det er unormalt at der bliver et tilføjet, Hvis ikke jeg får nogen ønskeliste, så får du ingen gave.

Så måske var det på tide. at få skrevet manuskriptet til hvordan parforholdet skal spilles. Skriv dine ønsker, behov, drømme, forventninger, arbejdspunkter, krav. Ja skriv på din drømme tilværelse med din partner.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Åndedrag til sameksistens, Eksistens, Lederskab, livets spilleregler, Parforhold og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *