Først kommer tillid, dernæst respekt og endeligt kærlighed.

Alle ønsker at føle sig elsket, men det er de færreste der sætter ind hvor det nytter noget. Alt for ofte tror man det handler om være bedre til dit og dat. Altså de emner der ofte bliver til konflikter og bebrejdelser. Det er måske helt reelt, men ofte er det også symptom på noget der mangler, hvis der ikke er den fornødne kærlighed/lidenskab.

Så når lidenskaben er indefrosset som et andet ejendomsmarket, eller ligger som et 14 dages juli ferieprojekt, er det fordi at man ikke længere har styr på sine værdier. Det er når vi  får lukket af for vores grundværdier. Vi mister kærlighedens værdier og det at give og gøre for hinanden, er effekten af kærlighedens essens.

Det at glemme sin partner er det samme som at glemme sig selv.
Uden kærlighed, er vi ikke længere er nærværende, så er det at aftalerne ryger, initiativer og nye opdagelser forsvinder. Det er her konflikterne har sit sæde, det er her det smerter, når vi opdager at vi ikke længere prioriteres og dyrkes som en værdig partner. Det er her respekten mistes, vi giver igen af samme mønt, når konflikterne optrappes. Vi såre hinanden fordi vi føler os svigtet, misforstået og fornedret. Respekten ryger og når den ryger, så ryger tilliden også til at vi vil hinanden det godt.

Når tilliden mistes, betyder det at vi stopper med at drømme, vi slipper forventningerne om at der er noget godt til os. Vi opgiver og følger med på en tvunget måde, vi skifter motivations frekvens. Vi styre udfra det negative, dvs. vi vælger fra, alt det vi ikke ønsker, og derigennem bliver det til en passiv deltagelse i det som er nødvendigt, i det som vi er forpligtet til og endeligt det som er tåleligt.

Det er her vi er på en overlever, vi gør tingene af nød og nødvendighed, hvilket betyder at vi er Zombificerede.

Så vejen hjem til lidenskaben, er først tillid, som betyder at vi åbner op og sætter ord på, at vi skaber rum for at vi kan tale frit og åbent om vores gensidige forhold og hvad vi skal have sammen. Tillid er ofte noget som skal genskabes og vedligeholdes når den først er der.
Dernæst er det respekten der skal etableres, det gør ved at sætte sig selv i fokus, hvad er det du står, hvordan ser du dig selv, er der et sammenhæng mellem det du står for, det du siger og det du gør? Respekten er ligeledes, respekten for følelserne og det som er højere end os selv. Respekt er i høj grad selvrespekt og det at sætte grænser overfor det vi møder som ikke er respektfuldt. Så kan vi ikke respektere hinanden, så er vi bedre tjent med at sætte hinanden fri.

Så når respekten er tilstede, så er der plads til forskellighed og rummelighed, i dette felt så er der ikke langt til de kærlige følelser ømhed, omsorg, taknemmelighed, glæde mm.

Omvendt er det helt sikker at når respekten ryger så ryger de kærlige følelser i samme øjeblik.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Åndedrag til sameksistens, Det gode liv, livets spilleregler, Parforhold, Personlig udvikling, Sjælelig husgerning, Spiritualitet og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *