Kærlighedens Anatomi.

Hvor hulen sidder kærligheden henne?
I folkemunde vil man sige at kærligheden sidder i hjerte.
En hjerneforsker vil peger på, at kærligheden og forelskelsen opstår og sidder i de dele af hjernen, hvor begæret og nydelsen også er. Dels dybt inde i hjernen, dels i den orbitofrontale cortex, som befinder sig i den forreste del af hjernen i området lige over øjnene. Den orbitofrontale cortex spiller en hovedrolle i emotionel adfærd henholdsvis begær og nydelse hos mennesker.
Hvor om alting er med kærlighed, så er det som muskler, træner vi dem, så vokser de og udvides. Det samme gør sig gældne i kærlighed, dyrker vi kærligheden, så vokser den. Sådan er det i øvridt med alting, “Alt hvad du nære vokser”.
Dog er kærligheden en subjektiv oplevelse, det som den ene er vild med, er bare en turn of, hos en anden. Så skal den stå på på Fitness Passion, så er du selv nød til at agere instruktør, i dit eget kærligheds studie.

Der er dog nogle fine retningslinjer som er værd at følge. En ting er dog givet og helt sikkert, du skal gøre noget, for at der sker noget. Alt for mange parforhold, får intet gjort for sig selv eller sin partner, efter de har fået børn. Så går de i parterapi 7-10 år efter de har fået børn og vil gerne lige have tændt passionen og den gamle forelskelse.

10 træningsøvelser til kærligheds musklerne.

  1. Kærlighed er at give, du skal blot huske at være inkluderet i kærlighedshandlingerne. Alt for ofte kommer mange til at ofre sig selv i “Den gode givers” sag. Giv lidt mere end du modtager.
  2. Kærlighed handler om følelserne, hvordan har du det? hvordan har din partner det? Få I talt om Jeres følelser og hvor I har det I Jeres forhold?
  3. Opmærksomhed på egne behov og din partners behov. Glem ikke behovet for fornyelse og forandring. Det er muligt at stegt flæsk med persillesovs smager himmelsk, men hver dag, så bliver det en pine.
  4. Dialog. Få vendt verden omkring Jer, og Jeres egen lille verden, gennem dialog, i en fordeling der hedder, 1/4 det vi ikke kender til og gerne vil lære mere om, 1/4 praktiske gøremål herunder økonomi, 1/4 om børn og børneopdragelse, 1/4 om parforholdet og de to parter.
  5. Udforsk hinanden og udfordre hinanden i både at dyrke lighederne og forskellighederne. Gå på opdagelse af uopdyrkede sider, værdsæt det nye og forskellighederne og glem ikke at finde de samme værdier at stå på.
  6. Udlad at vurdere, kritisere, bebrejde, hæve dig selv eller nedgøre din partner.
  7. Tilgivelse og rummelighed er store kærligheds anatomiske muskler som altid skal have fokus. Tænk blot på det ikke at tilgive, hvis ikke du tilgiver, betyder det vel at du slæber rundt på gammelt nag, sure bebrejdelser. Det er ren gift for kærligheden.
  8. Alt er læreprocesser, der findes ikke endelige mål i kærlighed. Det er rejsen og ikke endestationen der skal have fokus.
  9. Taknemmelighed er ligeledes en muskel der skal trænes hårdt, lad om nødvendigt døden være din underviser. husk dine tab, og de knubs du har fået på din vej.

10.  Gå efter ærligheden, lad tingene være sande, åbne og ærlige. Vær nysgerrig i dine bestræbelser på at være ærlig.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Parforhold og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *