Kvinders 1000 års kamp.

Kvinder har været undertrygt i 1000 år.
Det er en både sørgelig og trist konstatering.
Ingen mand kan give en undskyldning der, hverken kan dække det eller er fyldesgørende nok.
Tror heller ikke der findes en ordenlig mand, der vil bidrage til yderligere undertrykkelse af kvinder.
Vi må som mænd, blot sige at en mand der undertrykker sin kvinde, er selv en undertrykt mand.
Undertrykt på den måde, at han trykker sin egen maskuline styrke ned under et lavmål, der gør at alt ære og værdighed bliver undertrykt i samme orden. Lad os gøre det klart, ingen mand er en kvinde værdig, hvis han ikke kan ære hende og ligeværdighed. Ligeværdighed betyder ikke ens, eller uden forskelle, det betyder i alt sin enkelhed; “Hver en handling står lige med anden handling, intet under og intet over”.
Det betyder intet om kvinden slår græs og manden putter børn, dog skal forskelle dyrkes, for i forskelligheden opstår tiltrækning og dynamik.
Mit ønske er dog ikke at kvindernes undertrykkelse, skal give et nyt modtryk, mod mændene. For da har vi vel intet lært om ligeværdighed.
Kvinderne skal ikke længere kompensere ved at bruge alt kraft, på at vise at de er værdige som ledere. Det har de været værdige til gennem 1000 år. Det er mændene på de sidste magt bastioner, der skal give slip, så den bedste til posterne, kommer til at besidde dem.
Kvinderne skal ikke bruge al deres styrke på, at vise deres værd, da de som mændene i sin tid, ligeledes vil flytte deres værdien over på handling, og derved mister de værdien i sig selv.
Ligeledes nytter det ikke at kvinderne, begynder at hævne deres undertrykkelse, i og med at de mænd, der skal være kvinders lige, ikke kan stå i mod dette modtryk.
Der er kun en vej for mand og kvinde og det er, at står sammen og får den undertrykte kraft, tranformeret til at skabe nyt liv, ligeværdighed og ikke mindst medfølelse, for alle både lokalt og globalt.
Den globale kamp mod undertrykkelse er startet, lad os stå sammen og stå med….

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Kønsroller, Parforhold og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *