Der findes altid to veje

Det går op og det går ned, det må vi sande her i krisen.
Et gammelt kristen budskab lyder “7 fede år og 7 magre år.
Sådan er det i kærlighed og i erhvervslivet, faktisk er det mere galt end det, fordi at det bliver mere til liv og døds faser, hvis vi ikke er beviste om hvad som sker. Mere almindeligt kalder man det for udviklingsfaser eller for vækstfaser.

I erhverslivet ses det som Entreprenørfasen, Vækstfasen, Modningsfasen og sidst Dødsfasen.
I kærligheds livet så er det Forelskelsesfasen, og så lidt morsomt kunne vi kalde næste fase for chokfasen, (der er her vi opdager at vores elskede ikke er perfekt), næste fase er konfliktfasen og for dem som løser konflikten, så er der modehedsfasen som er moden kærlighed. Det er her vi i eventyrene, får prinsessen og det halve kongerige.

Og det er i krig eller kærlighed, så er det vigtigste at vi ikke kommer til den negative nedadgående spiral. Det er nemlig her, vi er på vej mod kollision og endelige opløsning og død. Når vi taler om død, så er det opløsning af det liv, den energi, som har båret eksistensen, af kærligheden i forholdet, eller økonomien for virksomheder.
Lidt enkelt kan det siges, der er udvikling eller afvikling, det ved de gode virksomhedsledere, så er det tid til at re lancere et produktet, udvikle nye produkter, skære ind eller optimerer, finde nye kunder/markeder. Det gør de, for så er de tilbage til entreprenørfasen og det skaber ny energi, entusiasme for medarbejderne og det kan blive næsten forelskelses tilstande, når det gøres godt.

Det kniber så lidt mere i parforholdet, omkring at holde dampen oppe, fordi der ofte stoppes i konflikterne, fordi de virker uløselige og så vælger man at gå uden om, eller mageligeheden sniger sig ind. Den samme magelighed opstår også i virksomheder når de har opnået status og det går godt, så føler de sig som toppen af poppen. Så vågner de pludselig op til krise og nye spillere er kommet på banen.

Så der er altid to veje; udvikling eller afvikling, den ene mod fornyelse og den anden bliver til genudsendelser, for siden at kollidere.

 

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Parterapi og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *