Fra Krigszone til Lovezone.

Det er vigtigt at gøre sig bevidst, om hvilket landskab man bevæger sig i.
Det er mange territorier og heri er ens livs landskab opdelt i zoner. 
Inden man overhovedet bevæger sig ud i livet, var det måske en ide, at få beskrevet ens virkelige fjender, så det bliver lidt tydeligere, lidt nemmere at vide hvor og med hvem man er i krig med.
Krigszonen.
Et bud på virkelige fjender er: Uvidenhed, usikkerhed, utilstrækkelighed, frygt, skyldfølelser, negativitet, jalousi, had, vrede, angst, misundelse, sarkasme, ironi.
Disse “fjender” er alt sammen noget, vi rummer om vi vil det eller ej. Ofte bruger vi en del energi på at fortrænge disse følelser. Det der er værd at vide er, når disse følelser er i spil, så er man langt hjemmefra. Med langt hjemmefra, mener jeg, så er vi ikke i en åben og dyb kærlig kontakt.
Disse fjender dukker op enten i os selv, eller i vores relationer, hvilket betyder at vi skal søge dybere i kontakt, hvis vi vil af med disse fjender.
Vi kunne kalde denne Zone for krigszonen, for her er vi i kamp og i alarmberedskab.
Farezonen.
Næste zone, som kommer lidt tættere på vores hjerte, kunne vi kalde farezonen. Her er vi ikke helt i krig, men blot mere på vagt, usikkerhed og angst er de sikre tegn på at vi er i farezonen. Både i krigszonen og farezonen er tankeaktiviteten meget stor og et mylder af tanker fare rundt i “kontroltårnet”.
Komfortzonen.
Denne zone er en tryg zone, vi kunne kalde den for den magelige zone, her vi “fri af konflikter” og fri af angst. Helt fri er vi ikke af konflikter eller angst, men vi har “gjort” os fri, vi benægter og fortrænger, at der skulle være noget, at forholde os til af ydre fjender, eller muligheder for kollisionskurs. Virkeligheden er dog, at der er mere kaffe og småkager på dette sted.
Workzone.
Denne zone betyder helt reelt at der skal arbejdes på tingene, at intet kommer af sig selv, og man er sin egen lykkes smed. Man er hovedansvarligt for sit eget liv og man må ligeledes arbejde, for at komme dybere ind til de positive følelser. Det at få sagt til og fra, det at få ryddet op i de negative forestillinger, der ligger på lager i ens gamle teater. Det er her vi kommer til de autentiske følelser som, vrede, sorg, glæde og seksualitet.
Lovezone. Det er her Nirvana, paradis, oplysning, Satori, Gnosis, frihed, højere bevidsthed, unitiv bevidsthed, ikke dualitet bevidsthed. Ja hver en religion, hver en tradition og udviklingsvej har sit navn på den ultimative væren i frihed og kærlighed. Den ubetingende kærlighed, som rummer alt og intet mister.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Parterapi og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *