Kvinde find din plads

Der er en skævhed i kønsrollerne, manderollerne skifter som om det var mode, med hvert årti sit mandeideal. Kvinderne er udadfarende og aggressive i deres fremførelse, og deres rollemodeller finder man blandt pop og rock idoler, hvor der duelleres mellem de forskellige pop dronninger, for at få publikums opmærksomhed. Hvilket ikke går stille af sig, for jo sejere jo bedre. Enkelte grupper af mænd finder ståsted ligeledes i rap kulturen, hvor kvinder ikke er kvinder, men objekter, der bare skal ryste røven og have kæmpe bryster.
Mange mænd trækker sig bare og ved ikke helt hvor de skal stå, enten bløde eller forladte og paralyserede.

Den er helt gal både for mænd og kvinder. Kvinder skal ikke være aggressive og i kamp, og mænd skal ikke være ydmyge og ligge under for nogen, ej hellere trække sig fra det essentielle i livet. Jeg fristes til at sige at begge køn sidder omvendt på hesten og endda på hver sin hest. Væk fra hinanden.
Der har altid ligget en lille tvist om hvem der var det stærkeste køn, og måske har det heddet sig gennem årtusinde, at det var mændene. Hmm ja, det er de hvis de står sammen, men som individualister er de meget sårbare og kvinderne stå stærkest på dette felt.

Jeg tror på at mænd er afhængige af at have en flok at tilhøre, sin egen lille klan. Kvinderne er derimod ikke lige så afhængig som mændene. Før i tiden var de afhængige af mandens indtægt, og før det, føde og afgrøder, men i dag, skal de ikke bygge deres forhold på afhængighed for at kunne overleve. Kvinderne er frie til at vælge og på et sæt, kan man vel godt forstå en vis modstand til mændene og den undertrykkelse, kvinderne har været udsat for gennem årtusinde. Men mening giver det ikke, og det forbliver på det primitive plan, nemlig overlevelse og kamp.
Så hvis vi ikke skal være i kamp, eller blive undertrykt eller selv undertrykke, hvad er så formålet mellem mand og kvinde og hvilke roller og rollefordeling skal vi have i et moderne samfund?
Hvad er det som skal forbinde os? hvad er det vi skal mødes omkring?, hvad er vores største udfordring, hvis ikke det skal være primitiv overlevelse, materielle og økonomiske formåen?
Svaret må findes i det,  vi ligeledes har søgt gennem årtusinde, nemlig det at blive hele menneske, at komme i kontakt med vores inderste og vel også i kontakt med vores dybereliggende kærlighed, som kommer bedst til udtryk mellem mand og kvinde.

Jeg tror, at der er underliggende strukturel orden for at mand og kvinde mødes i et samspil som giver livsfylde og glæde. Denne naturorden hedder; kvinde find “hjem” ikke til de patriarkalske kødgryder, men hjem til den kvindelige natur, det at hvile i sin kvindelighed, uden tempo, stress, angst, aggressivitet, men med ro og livsfylde. Først der er hun i stand til at modtage og åbne sig op for manden. Sker dette ikke, så vandrer manden hvileløs rundt i verden og kan ikke finde hjem, derved dør han gennem passivitet og meningsløshed.
Så hvis det ikke er umoderne sagt, at det helligste er mellem mand og kvinde. Så er det kvinden, der skal ringe på kirkeklokkerne og åbne døren til våbenhuset, først der kan manden lægge sine våben og sit skjold.
Derefter kan de mødes i ligeværdighed med hver deres autentiske jeg.

 

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Parterapi og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *