Parforholdets blinde og ømme punkter..

Der er rigtig mange ting, der er med til at besværliggøre,Parterapi er en god måde at få afklaret konflikternes faldgrupper
det at leve i et parforhold.

Tit møder jeg mennesker, som næsten helt har opgivet troen på parforholdet. Det smerter mig, for det betyder jo, at der har været stor smerte forbundet med det, som skulle være det smukkeste i mellem mennesker. Så stor smerte, at det er nemmere, at være alene og lukke af for en stor del af de vigtigste og mest basale og vitale behov vi har i livet. Nemlig kærlighed og nærvær og det at være to.

 

Det er usikkerhed og misforståelse, som kommer til at danne det fundament, som parforholdet kommer til at hvile på. Så hvis vi kikker på det udefra, så vil denne usikkerhed komme til at klumpe sig sammen som knuder, og danne konflikter som på mange måder virker uløselige. De vokser blot hver gang vi kommer i kontakt med dem, udløser mere usikkerhed og så forsøger vi at løse det med magt og kontrol, som så giver aggressivitet og kampe. Disse uforløste knuder skaber anstand, som bliver et selvforstærkende destruktivt mønster.

Så for at bryde dette mønster eller ved at undgå det i første omgang, så skal vi allerede ved forelskelsen, være åbne for hvad vi ønsker i livet, hvordan vi ser verden, og ikke mindst hvad vores behov og værdier er i et parforhold og familieliv er.

Desuden er der praktiske elementer som gør sig gældende for ethvert et
parforhold. Det er det som er med til at give en tryg rammer som også bliver
til et solidt fundament.
Det kræver arbejde og et samarbejde om at søge den fornødne viden som der skal
til for parforholdet bliver et stærkt team.

Nogle af disse vigtige elementer som er stærke ømme punkter, når der ikke at
taget stilling til dem og fundet enighed om hvordan de takles er.

  1. Økonomi
  2. Børneopdragelse
  3. Frihed
  4. Regler
  5. Rollefordeling
  6. Egen tid
  7. Svigerfamilien
  8. Dine og mine børn
  9. Passivitet
  10. Kontrol

Er der taget stilling til disse punkter og opnået et godt samspil omkring disse, så er der rigtigt mange konflikter sparet og forholdet er på vej i en positiv spiral.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Parterapi og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *