Tag 100% ansvar for dit Parforhold

Vi har alle en praktisk logisk tilgang til det meste af det vi forholder os til.
Det er vores primære styre egenskab, en stor del af vores bevidste sind er praktisk indrettet på at skabe orden i det kaos der omgiver os.
Så jo mere dette sind får lov til at styre og indrette vores liv, jo mere praktisk er vores liv, hvilket jo er med stor fornuft.

Så dette fornuftige praksiske sind, skaber jo en hel del regler og sørger for balance mellem alle, så vi skal deles om alting, det er kun retfærdigt. Navnligt retfærdighed i dette system, gør at vi ikke skal afvige for meget, dertil vågner enten vores angst eller vores retfærdigheds kæmpende stolthed.
Dette logiske praktiske sind er med til at sætte dagsorden for at dele og fordele ansvaret på en måde, at det giver retfærdighed, men sjældent gør det fuldkomment.

Så hvis vi selv tog ansvaret for det vi ønskede og havde brug for, i stedet for at vente, håbe og drømme om hvornår vores partner sætte strøm til batteriet for handling og behov. Så ville vi have fat i det liv vi drømte om, vi ville leve vores længsler ud.
Det betyder i praksis at du selv tager 100% ansvar for dit parforhold, så hvis han ikke sætter pris på din madlavning, så er det fordi du ikke har givet han indblik i hvordan det forgår og hvor meget energi du ligger i det.
Hvis hun ikke sætter ord på hvad hun kan li, så er det fordi du ikke har skabt den fornødne tryghed i at kunne sætte ord på.
Hvis han gør noget du ikke er glad for, så er det fordi du ikke har givet han den følelsesmæssige indsigt i hvor meget det smerter dig.

Det er lagt bedre at tage ansvar og aktion på dine grænser og dine drømme, i stedet for at gå med det inden i dig selv. Der er både gået hele og halve liv til spilde på at vente og mange tåre grædt på indrebrændte forventninger, som ikke er blevet fortalt tydeligt nok.

Endeligt, hvis din partner ikke tager sit ansvar, ja så er det fordi du ikke har gjort det tydeligt nok, hvor meget det betyder for et godt parforhold, at begge tager deres fulde ansvar, for at det blivet et intens og hedt parforhold.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Parterapi og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *