Vi kan ikke blive skilt, før vi kan kommunikere om det…

Alt for mange søger en alt overdrevent ideel forestilling om skilsmisse.
En “Vi må da kunne snakke om det, som voksne mennesker”. Det er jo også en selvfølge for de fleste, men hvis de fleste par kunne tale sammen som fornuftige voksne mennesker, så er de ikke på kanten af skilsmissen. Så er de jo i stand til at tale om de ting, der mangler i forholdet. Så som de positive intentioner, mere kærestetid sammen, mere dialog, mere fortrolighed, mere sex, flere oplevelser.
Så findes der en dialog omkring tingene og de ting der halter i forholdet, så er skilsmisse ikke en mulighed.
Det er jo når man ikke længere kan tale sammen om tingene, man bliver skilt, for det er i sidste ende kommunikation og dialogen, der skaber den første forbindelse imellem os. Dernæst skal forbindelsen fordybes og blive intim for at et parforhold trives og udvikles.

Så når dialogen er røget, så er der ikke andet end misforståelser, magtkampe, bristede illusioner tilbage. Her er der god grund til at blive skilt, eller søge hjælp, hvis der er en underliggende kærlighed.
Så hvis der ikke er en respektfuld kommunikation i forholdet, så er det tåbeligt at tro at man kan tale fornuftigt om skilsmisse. For her skal man dele alt det man holder af, og alt der som er forbundet med gode oplevelser.
Bedste og måske eneste mulighed er at skrive sammen om, hvordan skilsmissen skal foregå og hvordan man deler boet og værdier og ikke mindst gælden. Og er der børn imellem så hvordan man først og fremmest sikre deres trivsel inden, snak om boet og værdierne.
Fidusen ved at skrive sammen, er at man skriver pænere og gennem refleksion og ikke i reaktioner med vrede og frustration. Man får skrevet det hele og bliver ikke afbrudt og man kan nå at trække dumme sætninger tilbage og endeligt, man kan fastholde hinanden på de skrevne ord. Og derved er der ingen der truer eller viser sit gale vanvid på skrift, da det kan bruges imod en senere.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Parterapi og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *