At blive elsket som den man er, giver frihed til at drømme

Helst ønsker man at være elsket,
i mangel derpå beundret, 
hvis ikke så respekteret,
i mangel derpå, så frygtet,
i det mindste, at være afskyet og foragtet.

“Sjælen gyser tilbage for det tomme rum og ønsker kontakt, for enhver pris”.

Hvis vi bliver elsket og vi føler at vi bliver elsket, så har vi den nødvendige støtte, til at møde verden med nysgerrighed og uden frygt. Dette afsæt gør samtidig at vi har modet til at træffe sunde beslutninger uden påvirkning af frygt. Disse beslutninger hviler på kærlighed og lyst, kærlighed og lyst til livet og livets mangfoldigheder.

Vi har 2 overvejende motiverende drifter, den ene er af frygtstyret og den anden er lyststyret.

Så er vi frygtstyret som er det den primitive hjerne der er i spil, og her er spillet ret simpelt, dræb eller bliv dræbt, hvad skal jeg gøre for at overleve. Jeg kunne fristet til at sige, at her bliver vi meget snævertsynet og holder fokus på det basale/ det vigtigste.

Omvendt; er vi i det lyststyrede (den eksistentielle lyst) der er betinget af kærlighed, så er vi i vores absolutte rummelige del af hjernen og dette rum er mulighedernes rum. Her er der ikke begrænsninger på hvad vi ikke kan finde på og have lyst til at eksperimentere med.
Så når vi føler os elsket, så er vi tættest på de skabende kræfter i os selv og her kan vi rumme uendelige mange bolde i luften og stadig være nærværende.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Parterapi, Personlig udvikling og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *