Vores værste modstanderen er i os selv.

Vi har alle modstand i os, det er dels en måde at skelne på,
en måde ikke at flyde ud sammen med alt og alle.
Det er også egoet måde at holde styr på sig selv og personligheden. Det er nu meget godt og en sund reaktion, på ikke at ende i seng med hvem som helst, men det er også den reaktion, der gør os ensomme og får lukket af for vores følelser. Det er ligeledes vores primære værn og skellet imod det, som vi ikke er trygge ved.

Jo større usikkerhed vi er opvokset med, jo større sandsynlighed er der for, at vi er rustet med en stærk modstand i os. Denne modstand skelner desværre ikke mellem os selv og andre, derfor går modstanden også indad i mod os selv. Vi får opbygget et forsvarssystem som både beskytter for ydre fare, men også tilpasser os indadtil. Denne “interne tilpasser” bliver til vores indre modstander som enten tryner os, eller løfter os på andres bekostning. Vi kan kikke ned på dem, vi ikke helt er trygge ved, vores modstands stemme bliver negativ og kritisk over for dem vi bliver usikre på. Når vi så er usikre, så går vores modstand på os selv. Vi har modstand til os selv gennem negative og kritiske tanker, vi tryner os selv for at være utilstrækkelige og ufuldendte.

Modstanderen er derved vores største undertrykker af vores autentiske jeg og vores følelser. Denne modstander hviler på usikkerhed, så jo mere vi arbejder med vores autenticitet og følelser jo mindre usikre er vi.
Tydeligst ses dette ofte, når vi er forelskede, så er vi frie for en tid, vi er i kontakt med kærlige følelser og verden ser kærlig ud.

Det er således mulig at blive fri af sin modstander, det at dette forsvarssystem, denne indre kritikker, slaveprygleren, egoet, det falske selv, det negative sinde er alle samme dele som er født i angstens skygge. Når vi kaster lys på angsten, forsvinder ofte denne modstanders stemme og modet træder frem så vores inderste stemme kan hæve sin spæde røst.

 

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Personlig udvikling og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *