Hvad en kok ved om kærlighed?

Hvad ved en kok om kærlighed?
En hel del faktisk, hvis du er en dygtigt kok, har du kærlighed til mad, til naturen, til alt levende. Alt bliver bygget op omkring måltidet, det er et stort forspil, indkøb, tilberedning, borddækning, gæstebud.
Det er et sanseligt håndværk og selv beskrivelse af menuerne, er enten poetiske eller på et andet syngende sprog, dog ikke tysk, som lyder som sten i en morter. Så en af vejene til at lære kærligheden at kende, går gennem køkkenet. Dog er det måske betinget af, at det er den hårdeste vej at gå og den går gennem smerte, ild og iskoldt vand.
Jeg kunne fristes til at sige: “Kærlighed opstår når du er færdig med at skrælle 100 kg kartofler og fingrene begynder at blive varme igen”.
Herunder poesi der kunne være sprunget ud af det hårde køkken..

“Helst ønsker man at være elsket
I mangel derpå beundret
Hvis ikke så respekteret
I mangel derpå så frygtet
i det mindste at være afskyet og foragtet,
Sjælen gyser tilbage for det tomme rum og ønsker kontakt for enhver pris”.

 

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Poesi og skarpe skud og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *