Min politiske debut.

Jeg er gået i lære som politikker, og min største lære om politik er nok,
“Læren om, hvordan man ikke skal gøre det…

Jeg lærte min første store lektie ved mit første politiske stormøde i går.
En af koderne til hvorfor, vi ofte bliver trætte af at høre politikkerne er at; ”De kæmper for deres forskellighed og samtidig ønsker de at samle borgerne.
Dette giver en grundlæggende konflikt, i dem selv som ledere, og ér der en konflikt i en leder, så er der også konflikt i ”Folket”.
(Det ved alle der har arbejdet organisatorisk med virksomheder, “At det er lederens værdier, som siver ud i organisationen, ikke den politiske eller motiverende tale.)

Et politisk statement var; ”På trods af vores grudlæggende forskellighed, skal vi arbejde sammen, som politikker”.
Det er lige her den går galt, for jeg er sikker på at;
Vi er grundlæggende ens, vi vil det samme”. Det er metoderne og ideologierne som er forskellige. Det er personlighederne og deres overbevisninger, der er forskellige. Det er de forskellige kulture og deres sociale ophav og arv, der er forskellige.

Jeg er sikker på at Pia K.´s store frygt er at hendes nationale og ikke mindst ideelle billede af vores danske kolonihave idyl, skal smadres i muslimsk bøn og burka. Og selvfølgelig skal vi værne om vores nations kultur, men ikke på grund af frygt, men fordi vi er dem vi er og det ikke kan eller skal vaskes bort.

For det er når vi kikke på, hvad vi ikke vil have, at det går galt. Det er når vi blander frygt ind, at vi alle spredes med forskellige behov og metoder for at undgå vores individuelle frygt. Nogen er bange for fremmede, andre bange for fattigdom, andre igen for at miste deres arbejde, deres frihed.

Det er hele denne “enten eller” mentalitet som splitter os i atomer, det er frygt der skiller os alle i individer med hver vores frygt. For hvis vi kikker på os som et folk og vores ønsker for os alle, så bliver billedet et helt andet billede.
Så når vi taler om, hvordan vi ønsker at være som Dansker, som Holbækker og hvordan vi gerne ønskes, at ses fra den store verdens side, så ønsker vi, at fremstå som et venligt og åbenhjertet folk med plads til forandringer og forskellighed.
Kikker vi så på hvad er vores plads i verden og hvad kan vi som nation overleve på og leve godt af, så tegner der sig ligeledes et realistisk billede af, kvalitet, moderne design, teknologi, grøn energi, forskning, nytænkning og udvikling. Det er ikke billig arbejdskraft, eller hurtighed vi vinder på.

Så hvis vi starter i den anden ende, så kan vi stå sammen og skabe en verden i verden, og vi vil trække i samme retning. Alle ønsker velfærd, alle ønsker det bedste for vores børn, vores ældre, vores land.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Politik. og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *