Stemmerne i mit hovedet er fra Fyn.

Vi er i høj grad opdraget gennem stemmer og kommandoer.
Disse stemmer bliver en del af vores eget kommando center, enten på; “gør det og gør det, eller du gør alting forkert”. Den lidt mere positive stemme, fortæller; ” du er god nok, det skal du ikke tage dig af, de andre er bare for åndssvage”.
Om det er negative stemmer, eller positive stemmer er et fedt, det er de to skygger der sidder på hver side af hovedet. Englen og den lille røde satan.
Det værste er jo at disse stemmer styre os og kontroller os, i en grad der ikke har nogen ende. Det er også de stemmer der får os til at styre andre, for ikke at vi får for meget uro i kroppen. Det er lige her vi har kilden på stemmeres oprindelse, uro/angst, for gør vi ikke som stemmerne, så kommer angsten snigende. Bekymringens Drage, som jeg ofte kalder angsten. Så hvis jeg eller du ikke gør som “stemmerne i mit hovedet siger, så mærker jeg angst og angst betyder ulykke og ”ikke kærlighed”. Og ”ikke kærlighed” er lig med at jeg er tæt på at miste dig, så derved skænder jeg dig, straffer dig, fordi du ikke er sød og kærlig i mod mig.
I virkeligheden er hele dette sceneri, udspillet på en et sted uden kærlighed, for er der stemmer (tanker og tankespind) har vi slet ikke fat i vores egen kærlighed, eller følelses krop. Så er vi oppe i hovedet, oppe i kontrolcenteret og der har der aldrig været kærlighed eller nogen følelser. Der er struktur, magt og tanke indflydelse der hindre krop, følelser og energi i at flyde frit. Lige i mellem alle stemmerne fra kontrolcenteret og kroppen med dens kærlighed og følelser, her vi angsten korridor.
Ligeledes har angsten en stemme, ja nøjsomheden har en stemme. Der er faktisk en del stemmer, Dommerens er jo en indflydelsesrig stemme og banker ofte på moralens store skrivebord.
Så har vi fortidens stemme, det er den der siger af skade bliver man klog, så den kunne godt være en fætter til frygtens stemme. Forurettethedens stemme er jo den, der stadig ømmer sig over den smerte og lidelse man har modtaget, det kunne godt være en kusine, til selvmedlidenhedens stemme.
En anden kraftfuld stemme er Rebellens stemme, der siger fuck dem alle, jeg har ikke brug for nogen eller noget. Det er den der river det hele ned, sjovt nok forsvinder den, når alt er revet ned. Den har aldrig været med til at bygge op.
Men alle stemmerne ønsker hver i sær stemmeret og de slås inde i hovedet, og alle og en kunne fyres, få et sprog der ikke kunne forstås. For der er kun en stemme over dem alle (i virkeligheden ligger den under), og det er den autentiske stemme, det er kroppens og kærlighedens stemme, og det er den der gør, det der skal gøres uden hensynstagen til nogens stemmer. Den arbejder og taler med og uden stemme. Vi kunne kalde den stilhedens stemme, og dog har den mange navne. Det er her vi taler om flow, mindfuldness og kropsbevidshed.

“Al åndelig udvikling går på at luge stemmerne ud af hovedet, hjem til Fyn med dem, og lade den indre stemme fylde”…

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Psykoterapi og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Stemmerne i mit hovedet er fra Fyn.

  1. Denne artikel om http://www.madsonblog.dk er bogmærke værdig i min udtalelse. Det er værd at gemme til senere brug. Det er fascinerende læsning med mange gode ting til kontemplation . Jeg er nødt til at enes om næsten ethvert punkt inden for denne artikel. held og lykke !

  2. Malia skriver:

    Jeg misunder din evne til at udgive vidunderlige artikel om http://www.madsonblog.dk
    ønskede blot at sige, at jeg bliver inspireret på denne måde ! Venlig hilsen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *