At finde overskud og tid.

Sorry!, det er ikke muligt at finde.
Ofte er det en rigtig fin ide at lytte til ens eget sprog,
nærmere hvilke ord, vi ligger vi vores mund. En af mine klienter sagde, at han kunne finde overskudet og tiden til at slappe af.
Min kommetar var: “Skal vi ikke sammen, tage ud og lede efter det?”.

Roen kommer ikke af sig selv, og tiden og overskudet er ikke noget man finder, det er noget man tager. Faktisk er der ingenting der kommer af sig selv, vi er nødt til selv at tage 100% ansvar for vores trivsel og ønsker.
Jo stærkere vi løber jo mere mister vi os selv og derved også roen. Det er ligesom i Tivoli, vi kan tage en tur i veteranbilerne, her er ro og tid til at kikke omkring i haven og på menneskerne, ingen frygt for at “ryge af sporet”. Sætter vi tempoet op, så bliver det til en tur i Radiobilerne, med fare for frontalt sammestød. Vi mister roen ved at sætte tempoet i vejret. Så med for meget tempo i livet, bliver vi frygtstyret og frygter kollitionskurs. I denne frygtstyring styre vi mod målet, og bliver primitive og vores dybere liggende behov for ro, fred, nærvær, samvær bliver der lukket af for. I virkeligheden kan man sige at vi bliver bange, og utrygge, når tempoet stiger og med fornuften som rådgiver, så forsøger vi at handle på vores frygt, hvilket blot betyder at vi får en masse at lave, forstærker frygten yderligere. Til sidste ender vi op utilfredse og syntes vores liv er en lang kamp, men desværre ikke kan finde tiden og roen…

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Åndedrag til sameksistens, Eksistens, Spiritualitet og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *