De 7 grundprincipper i Mindfulness I.

Der var engang, hvor man tale om skibene
der kom ind med bananer, det var eksotisk og det var nyt og fremmed.
Der er masser af “bananer”, der er kommet ind fra østen, meditation, zen, simpel living, Midfulness. Som alt andet så er nyt godt, og der er selvfølgelig en masse vitaminer i bananer og i eksotiske frugter. Dog er der en fare i, at det bliver til et modefænomen, altså noget vi gør fordi det er godt, smart og eksotisk. Det kan nemlig gå hen og blive slankekure, det virker ikke, fordi det er noget vi tager på os, eller tager af os.

Meditation og mindfulness er en metode, som gør at vi kommer ind til os selv, at vi skaber fred i vores sind. Vi lever i et alt for hektisk tempo, og det tager til år for år. Mere end nogen sinde har vi brug for at få fred i sindet, så vi kan igen kan optage sinde med de informationer og gøremål vi har brug for.

Ligesom når man skal tabe sig, så virker det hvis man laver livstilsændringer der skaber varig ændringer. Så ønsker vi fred i sindet, så sker det ikke ved kun at lukke verden ude for en tid. Hele vores måde at opfatte verden, skal ændres, eller tilbage til dengang vi være mere sunde i vores sind. Før viden-, teknologi- og industri samfund, ikke at det var en bedre tid at leve i, men sindet kogte ikke over på sammen måde.

Der er 7 grundprincipper og de er jo ikke nogen ny opfindelse, de er jo fra Gamle Buddhas hånd og selv Jesus havde de samme tilgivende principper. Så på mange måder så er det essensen af det oprindelige sind.

  • Ikke dømme eller vudere
  • Vær tålmodig
  • Hav et åbent sind
  • Vær tillidsfuld
  • Ikke stræbe efter noget
  • Være accepterende
  • Giv slip
Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Åndedrag til sameksistens, Buddhisme, Det gode liv, Personlig udvikling, Spiritualitet, Zen og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *