Den største og sværeste religion hedder sandhed.

Glem alt om tro, glem alt om hvad du tror på. Tro ikke på noget eller nogen.
Stol ikke på andet end det som er dig håndgribeligt.
Intet holder, tillid kan briste, alt syntes godt når det går i vores retning eller er i vores tav.
Tro er blot billeder af ideer, tro er ofte blot en trøst, tro er en sikkerhed for at slippe for frygt.

Der er noget som er sværere end tro og religioner, det er sandheden i dens rene form, virkeligheden er ofte det som er sværest.
Det er umuligt at udtrykke sandheden, sandheden er stor og kan ikke deles, ligesom alt andet der er større end mit individuelle jeg. Alt hvad der er større end jeg, kunne godt være en vej mod sandheden. Et skridt på vejen er: er det sandt for dig og det er sandt for mig, så er vi i et felt hvor, det er større end mit syn alene. Alt for ofte utrykker vi modpolen på den andens synspunkt, på samme måde som i politik. Det har intet med sandhed at gøre, tværtimod, så er altid en deling af sandheden. Så i vores folketing, skulle der være 360 medemmer i stedet for 173, for så kunne de alle have hver deres vinkel, hver deres grad af sandheden.
Sandheden rummer alle vinkler, alles syn på det som bliver beskuet. Det er synd at vi i vores del af verden, ikke stiller os tilfreds med, at være med til at skabe forandring til det bedre, i stedet for at bruge alt magt for at være fortaler for en sag.
Den der kan udtrykke det som ligger tættest på sandheden, er den der bliver slået ihjel, eller får mange fjender. Sandheden er ilde hørt og sandheden er som en skarp kniv hvis den bliver udtrykt uden vinkler, uden dom og uden
behov og dagsorden. Sandheden ligger altid imellem os og imellem alting.
Sandheden er at vi er langt fra at leve optimalt, vi er langt fra at yde vores bedste til fælles bedste.
Sandheden er at vi kan nå langt ved fælles hjælp og ved at søge udenfor vores egen opdragelse og den viden vi har tildrages os.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Åndedrag til sameksistens, Eksistens, Essentielle Erkendelser, Lederskab, Spiritualitet og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *