Det blinde øje og det seende øje.

Når ting går galt, om det er vold, hævn og ulykker, ja alt som
sker reaktivt, så er det ofte fordi det foregår ret enøjet. Med enøjet menes,  at der altid er 2 vinkler på tingene, en fornuft del og en hjerte del. Så skulle  vi komme til at angre, fortryde er det fordi vi handlede i affekt, i en gengældelsesaktion,  eller blot en fix ide.
Vi havde så at sige ikke hjertet med og medfølelse. Det er her vi kan tale om “det blinde øje“. Det blinde øje kan ikke observere sig selv, men ser kun splinten i andres øjne og andres fejl.
Det er vores Egos øje, egoet har som “altid ret” og er i sin “gode ret” til at gøre hvad det finder bedst.  Egoet er styret af frygt og negative følelser og er altid i kamp, mod verdens uretfærdigheder som altid er imod egoets ønsker om storhed og enevælde.

Det seende øje“, er det alle religiøse skoler stræber efter, “det seende øje” er det alt seende.  På en mindre plan, så er det her´, hvor vi kan observere os selv og vores handlinger. På et lidt større niveau, så er det her vi har fat i visdommen, i vores egen kerne, med en universel tilgang af kærlighed og visdom. Et stort rummeligt hjerte, med humor og overbærenhed med “de blinde”. På det store plan, er det i det åndelige perspektiv at blive et med Gud, at blive et med universet, det at få fat i Buddha energien.

Alt udvikling går fra blindhed til at blive seende, det at kunne skelne, og ikke
ryge i affekt med destruktive følelser.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Åndedrag til sameksistens, Personlig udvikling, Spiritualitet, Trivsel og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *