Det Psykologiske Guld skabes i Livets Laboratorium

Om vi vil det eller ej, så er vi cheffysikker i vores eget livs laboratorium.
Svær erkendelse for de fleste, for alle har noget at brokke sig over, alle har nogen de bebrejder og giver skylden for at tingene kunne være så meget bedre.
Vi kunne kalde det “Danske Parolen”; “Hvis nu”, “hvis bare”, “hvis ikke så….”
Der er så mange betingelser for at livet ikke spiller, og den største skraldespand er ofte ens livsledsager. “Hvis han nu bare forstod mig og forstod sig på at elske mig ordentligt, så ….”.
Men sådan er det ikke, men sådanne tanker er man sat udenfor, udenfor sit eget livs ansvar og trivsel. Det duer ikke, heller ikke den langt smukkere version er; “jeg kan ikke blive lykkelig før min partner er lykkelig”, og selv den duer ikke, for så er der to ulykkelige mennesker og ingen der tager ansvar for at gå efter glæde i livet.

Så når alle forsøg på at få verden ændret til et bedre sted at leve, når alle forsøg på at få dem man holder af, til at elske en på sine egen helt særlige måde slå fejl. Så er det kun en ting at gøre og det er at tage fysikerens kittel på, og se på ens eget liv som et stor psykologisk Laboratoriet. Først check på den fysiske tjekliste, er mangler der noget i mig og min verden for at jeg kan skabe det “Psykologiske Guld” kaldet lykke? Her er bedste svar; “Nej, der mangler ikke noget eller nogen.”
Næste skridt er at se på de resurser som er tilstede, hvilke ingredienser er vigtige og hvilke ting skaber kun eksplosioner og ravage.
Derfra er det kun eksperimenter og forsøg tilbage.
Måske bliver guldet skabt

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Åndedrag til sameksistens, Lederskab og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *