Fortiden er egoets losseplads.

Det i vores fortid som er bundet i kærlighed, forbliver kærlige minder.
Alt andet er ufordøjet liv som ikke er levet.

 Når vi lever bevidste og med ansvar for hver dag, så udlever vi livet helt og aldeles, intet forlades usagt, intet bliver forbigået, enten er det fravalgt eller også er det valgt til.

 Dette gør, at alt er som dagen bliver tilskrevet og sat efter behov. Man er så at sige mæt af det livsfylde, vi har fortæret igennem dagen. Så leves livet på denne måde, forlader vi også livet mæt af dagene. Man kan kikke tilbage på sit liv, som det gode liv man satte sammen, ud fra de livsbetingelser man havde til rådighed. Intet hænger i fortiden, man levet i nuet, for her er livet. Livet er “spist” og ingen kikker hverken på noget som er spist, eller mangler noget i det som er spist. Fokusset er på dagen i dag og ønsker for dagen og dagene der kommer.

 Når vi derimod ikke tager det fornødne ansvar og har bevidstheden med os, så er vi ofte fokuseret på det, som vi ikke har og det vi mener vi har fortjent. Vores fokus er ligeledes på hvad vi vil opnå, frem for hvad vi har, dette fremtids fokus, bliver til en hel del liv der ikke leves. Når vi ikke lever livet fuld ud, så opstår utilfredshed og frustration over vores “manglende liv”. Dette ufuldendte liv bliver til fortid, med den smerte/lidelse og tabet af “ikke levet liv”. Vi kunne kalde det for ufordøjet liv, og alt som ikke er fordøjet liv fordærves.

 Så når vi har gamle eller halvgamle bitre mennesker, så er det fordi livets lyksageligheder og kærligheden er gået dem forbi. Eller mere korrekt de er gået efter noget bedre, har ventet på noget bedre, eller igen forventet noget bedre end de selv kunne sætte sammen.

 Denne forbitrelse er ufordøjet liv, som ligger på fortidens mark og det er fordærvet, det er ikke et liv som er levet med kærlighed og med dagens mæthed til følge.

 ”Hvis livet ikke er levet fuldt ud, så hænger sjælen
 over fortidens losseplads og søger over det spildte liv”.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Åndedrag til sameksistens, Eksistens, livets spilleregler, Spiritualitet og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *