Hvad har du næret i dag?

Hver eneste dag bruger vi usandsynlige mængder energi,
på vores bestræbelser på at overleve og klare dagen og vejen.
Alt afhængigt hvordan vi bruger energien og hvad vi bruger den til, kan udfaldet give både mere positiv energi eller negativ energi. Den gode energi giver mere energi og den negative energi giver i sidste ende passivitet og værste fald depression.
Lad os se på måden at bruge energien på. Først og fremmest hvad ligger der bag dine bestræbelser, hvad motivere dig, er det lyst eller er det frygt? Er du livets tjener, eller tjener du livet? Sagt med andre ord, hvis dine bestræbelser er ud fra kærlighed til livet og kærlighed til dem du elsker, så er formålet højt og uden spil og bindinger. Det er her vi er klar til, at invester i os selv og vores evner og færdigheder.
Det er her energien vokser og det handler om at give af kærlighed og være i kærlighed. Vi yder og vi nyder, vi er i god kontakt med os selv og vores behov og derved også har fremtidssikring som sekundær bevidsthed.
Når motivationen er med frygt, så er det ikke mod det ønskede, men en væk fra det uønskede. Det er her vi har fat i overlevelse og alt bevidsthed fyldes med frygt og frygt tanker. Vi er kort sagt på en overlever og har ikke fat i vores behov, vores ønsker og nydelse er ofte kortsigtet og ikke særlig tilfredsstillende og ligeså ofte en individuel tilfredsstillelse for sig selv. Det er her at der bliver givet en masse, men for at få tilbage, om det så blot er et godt ry og rygte. Det er nemlig egoets lod, at yde for indtægt, give for at få. Ligeledes er det egoet, der er styret af frygt og derved bliver alting kortsigtet. Det er her energien bliver brugt negativt og kommer tilbage negativt. Egoet spejler sig og får altid egoets spejlbillede tilbage. Dvs. i denne kontakt handler det om, at få noget ud af situationen. På den lang sigt er dette ikke næringsgivende nok og på et tidspunkt har egoet ofret for meget for at få, uden at det giver det helt store. Det bliver meningsløst og energien slipper op, fordi det ikke er inkluderet ens autentiske behov for gensidighed og samhørighed. Grundlæggende har det været at undgå frygten og ikke at gå med kærligheden og dens ønsker for samhørighed.

Så hvad har du næret i dag? din frygt, din magelighed, din forudsigelighed, eller har du næret kærligheden og investeret i, at tage nye skridt i livet for kærligheden?

“Det er livet der skal bære dig og dig der skal bære livet.”

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Åndedrag til sameksistens, Eksistens, Spiritualitet og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *