I Buddhas lære III

Jeg vender ofte tilbage til Buddhistiske tekster, det er som om at her finder jeg roen i det skrevne. Ikke at jeg ikke finder ro i alle de andre bøger jeg manisk læser, for det gør jeg. Det er bare som om at i det Buddhistiske finder jeg det formløse og i meget andet bliver det til form.
Klart at begge dele er nødvendigt i det felt, hvor det handler om den nødvendige inspiration og sparring tl livet, eller livets vej.

Den ærværdige Ottefoldige vej.

Ret anskuelse.
At se verden som den virkelig er. Verden er foranderlig og i konstant bevægelse, intet er som det i første omgang ses eller var.

Ret beslutning.
At være i overensstemmelse med sig hjerte, at være god i alle forhold til alt levende. Sunde beslutninger er i overensstemmelse med sit autentiske jeg i og med at egoet hviler på frygt og derved er bage for at træffe endelige beslutninger.

 Ret tale.
At til hver en tid tale venligt og sandfærdigt, hjertets sprog er med medfølelse empati og forståelse.

Ret handlemåde.
At bestræbe sig på at gøre det som skal gøres, med bevidsthed om vores medmennesker og deres vilkår. At handle til fælles bedste.

Ret levevis.
At tjene til dagen og fremtiden på en måde der ikke få én selv eller andre til at handle umoralsk og uden at skade andres ve og vel.

Ret stræben.
At forsøge at blive et helt og fuldkommengøre sig selv, ved at skaffe sig af med de dårlige vaner og dyrke de gode handlinger.

Ret eftertanke.
At opdyrke selverkendelse og medfølelse både i selvtillid og selvværd i en god sindsligevægt.

Ret meditation.
At praktisere en koncentration der gør at vi har en større bevidsthed hvori at vores intuition er en medspiller i nuet. Hvor i hvis vi har for meget tankemylder i vores sind, så regerer vi reaktivt ud fra hvad fortiden har givet os på godt og skidt .

Livets praktik
Det kræver ikke det store for at se at det hele bliver en praktisk tilgang i livet, og det er lige det livet er. Livet er hvad du gør det, livet er en bevægelse og det er hvordan du bevæger dig i livet, der får betydning om du har et godt og sanseligt liv.

Inden for Zen Buddhismen gør man alt til handling, eller ikke handling, således at der der ikke er for meget tænkning, men at være igang med at praktisere Zen, “altså handling eller meditation”.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Åndedrag til sameksistens, Det gode liv, Personlig udvikling, Spiritualitet og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *