Kvinders hængeparti.

Kvinderne tager magten til sig i disse år,
men den kommer ikke af sig selv og heller ikke nemt. 

Det er svært at at komme til magten  som kvinde, måske skal man både være smuk og være klogere end mændene. Svært er det at blive leder som kvinde, men også at være kvindelig leder, dels fordi mange sidder og venter på fodfejl og en vis vaklen i de høje hæle. Det er sørgeligt at man skal bedømmes på sine fejl og ikke sine bedrifter.
Desværre er vi stadigvæk et fattigt land hvad angår at hjælpe hinanden frem. Vi venter med roserne, til personen er nået til tops og til at der er en vis sikkerhed for succesens bæredygtighed. Vi skal jo nødigt komme til at rose den forkerte.

Hvad angår kvinder, så har de nogle elementer i mod sig, og det er inden de overhovedet kommer til beslutningen om at tage lederskab, om det så er i politik, i erhvervslivet eller som selvstændig.
Det er her fjenden har forposter i kvindernes eget hovedet.

De fire elementer er:

Selvtillid.
Kvinder har ikke stort fokus på sig selv og sine evner, de bliver ikke dyrket, og hvis de bliver det, så er det ofte til sidst.
Ligeledes kan man sige at hvis der er et job opslag med 10 færdigheder som jobkrav, så ringer mændene, bare de kan opfylde et par stykker. De prøver chancen og ringer, hvis de syntes det lyder spændende. Kvinder ringer hvis de er sikre på at de kan opfylde alle 10 jobkrav.

Selvværd
Det samme gør sig gældende for kvinders selvværd, de ser ikke deres eget værd og deres egen værdi. De er opdraget gennem tusinde år på at sørge for at flokken trives og har gjort det uden at skelne på det de får tilbage. Dette manglende selvværd skaber stor tvivl på kvinden selv, hvem er jeg, hvad står jeg får, hvad er mine værdier og drømme.

Viljen
Det er mændenes viljestyrke, der har søger for overlevelsen af flokken, fra tidernes morgen. Viljen til at forsætte jagten, indtil at byttet var fundet og skudt. Viljen til at gå frygtsom imod de fare der ligger i det ukendte, i at kæmpe mod større kræfter end sig selv.
Dette meget snævre fokus har kvinderne ikke dyrket, da de har skulle have det brede syn på alle omkring sig, det være sig småbørn, dyr, fornødenheder, forråd, redskaber og ikkemindst beklædning.

Tvivlen
Mænd har dystet og kæmpet både kamp og i den sociale rangorden, for at få sin plads i hierarkiet, foruden manddomsprøver for at kunne blive en mand. Alt sammen har et stærkt fundament, nemlig mod, mandsmod til at kunne overleve og kæmpe for at forøge velstand og værdierne. Deri har kvinder ikke den samme tilgang til mod, da det ikke bliver genne dyste modet vokser. Så når vi har fravær af mod og selvværd, så er grundlaget for angst stor og angstens signaler er tvivl. Så i nye handlinger vil kvinden klart kunne mærke tvivlen og sætte tvivlende tanker op.

Løsningen er dog, at være bevidst om disse elementer og de forhindringer der skabes, uagtet om der er evner og værdier at bygge på. Derved også erklære krig mod disse spøgelser i sindet.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Åndedrag til sameksistens, Essentielle Erkendelser, Kønsroller, livets spilleregler og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *