Livets højdepunkter, skal skrives ind i historien på forkant.

Livet bør leves forlæns og forstås baglæns“,
Et kendt citat fra vores egen Verdenskendte Filosof Søren Kierkegaard,
som skal minde os om, at vi kan lære af vores fejl, fra vores fortid og hvis vi er bevidste om dem, kan vi undgå dem i vores fremtid.
Søren Kierkegaard var livs filosof og Eksistentiel tænker. En anden 
Eksistentielle tænker og Filosof Jean-Paul Sartre, har udødeligt gjort sætningen, “Vi er dømt til at skriver vores egen historie“.

Når vi ligger de to udsagn sammen og springer henholdsvis 150 0g 30 år frem, hvilket betyder nutid, og putter for vor tids verdensdel og vores livslyst ind i ligningen, som betyder at gå efter indhold i levet. Så kommer vi frem til, at vi er selv herre over vores liv, og skulle vi ønske et godt liv, ja så er det ligeledes her vi er herre over den kæphest. Nuvel nu tænker du; “At verden er fuld af glade Coaches og terapeuter der hylder livet, men hvad med tab og livets store sorger?” Ja livet er fuld af sorger, vi er fyldt op med dem, inden vi bliver bevidste om det. Det er en del af livet. Men det jeg her taler om er, at vi er selvansvarlig for at tage hånd, om vores liv og i sær vores gode liv.

Vores tid største udfordringer er tid, eller vores tid er overloadet med fyld, praktiske og effektive gøremål og sure sokker. så vores sind er som en overkogt rødbede, som medføre at livet langtfra lyserødt og fyldt med fine højdepunkter. Hvilket betyder, at hvis vi vil noget andet end at være slave, af effektivitet og forsøg på at være perfekt, må vi sætte ønsker, behov og drømme på vores “livs menukort”.
Vi er nødt til at se på hvad skal der til, for at vi er tilfredse og hvad skal der til, for at vi er glade og endda mere end glade? Svaret i sig selv kan være en kende svær, da sindet jo er overloadet og det er ikke sindet, der kan svare alligevel. Men kroppen der sender signaler op igennem sindet, ganske små budskaber om, kærlighed og nærvær, lyst, liv og spas. Så når vi har tilkæmpet os ro i sindet, på en måde, at vi har fundet ud af hvad der vigtigt i livet og ikke mindst samlivet, så er det tid til handling. Handlingen består ganske simpelt i, at sætte tid af til livets lykkefulde handlinger, og prioritere disse tider afsat til, livets lykke og godteposer. Så det ikke længere hedder året der gik, men året der kommer.

Så hvis det handler om et parforhold, så hedder det:

  • Hvor mange kæresteweekender skal der sættes af om året?
  • Hvordan og hvor skal de afholdes?
  • Skal der være en ferie uden børn?
  • Hvad med oplevelser?, hvad skal opleves, og hvor tit og hvornår??
  • Hvilke interesser skal opdages, udforskes, dyrkes og nydes??
  • Hvad skal nydes hjemme og hvordan?
  • Hvordan kan vi skabe et mini paradis hjemme, mellem opvask, madpakker og vasketøj?

“livet skal skrives, spørgsmålet er, Af hvem, hvornår og med hvem og hvad skal der stå?”

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Åndedrag til sameksistens, Eksistens, Spiritualitet og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *