Lykken er fri og tilgængeligt og uden bånd.

Jeg kan ikke gøre alt hvad jeg vil og har lyst til,
men alt hvad jeg fortager mig, er det jeg vil og har lyst til.

Dette er lykkens væsen og vejen dertil, går oftest med, at fjerne alt det som skygger og giver os skrupler.
Lykken er befriet af frygt, hvilket vil sige at vi har erkendt og accepteret at vi er dødelige og at det sker et sted i vores ukendte fremtid.
Hvilket betyder at nuet, er det eneste sted vi finder lykken, på trods af vores fremtidige dødelighed. For at kunne være i nuet, må vi have fokus på det som er, lige her og nu.
For at være lige her og nu, må alt tænkning træde til side, da tænkning er forbundet med sammenligning med genkendeligheder fra fortiden, sammen med vurderinger på om der er fare på færde.
Ligeledes spiller ansvar en stor rolle i nuet, og det er ansvaret for at være i det som giver os tilfredsstillelse. Tilfredsstillelse er i al sin enkelthed, her er rart at være, her finder jeg hvile og mærker min kærlighed til det jeg er i og bliver spejlet tilbage med kærlighed. Her og nu er det rareste sted for mig, at være lige nu og alt andet er ikke virkeligt.
Dette “organismen i hvile” er betinget af ikke at lide nød, eller afsavn for basis behov. Hvilket vil sige at vi ikke er på en overlever, som det er at mangle økonomisk balance og i de basale behov, ligger det at vores sociale netværk er i orden på trivsels niveau, vi er elsket og elsker selv, og ikke har umiddelbare konflikter med andre.
Sidst er opgørelsen med fortiden, måske en af de vigtigste ting for at blive lykkelig. Nemlig at vi ikke hænger følelsesmæssigt i uafsluttede behov og og oplevelser i fortiden.

På denne måde er lykken ikke længere bundet, men fri og fri af afhængighed af betingelser, som skal være ordnet først. Lykken er en basis tilstand som ligger som en underliggende kilde der flyder konstant.

Så der er to måder at blive lykkelig på, enten så ser du alt det smukke i livet,
eller også fjerner du alt det som skygger for alt det smukke.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Åndedrag til sameksistens, Eksistens, Essentiel Management, Essentielle Erkendelser, Spiritualitet og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *