Regler for at være et menneske.

 1. Du er udstyret med den krop, du nu engang har.
  Det er de færreste der elsker deres egen krop, og de få som måtte være udstyret med en perfekt krop, finder et andet hængeparti, de kan lade sig, gå på over.
  Så lær at elske din krop, jo før jo bedre. For i virkeligheden er det ikke så meget kroppen, som det er din kritiske stemme, der brokker sig over dit udseende.
 2. Du er indskrevet i livets skole.
  Vi skal lære, at kravle før vi kan gå, sådan er det og sådan har det altid være.
  Når vi så kan gå, så får vi brug for at kunne løbe, ja måske løbe stærkt.
  Udfordringerne vokser i takt med med livets drømme og ønsker.
  Livets skole handler om at lære, lære om hvordan vi forfølger vores inderste og kommer omkring de vanskeligheder, der altid er forbundet med at skabe.
 3. Der er ingen eksamen og ingen fejl.
  Der er ikke nogen, der kan give dig svaret på hvad og hvordan du klare den opgave, du finder i livets skole. Du er selv udstyret med opgaven i dig og ligeledes er det kun dig, som også kan løse dit livs opgave, eller opgaver. Så på sammen måde, findes der heller ikke fejl, da tingene ikke kommer til dig som løsninger, men kun som opgaver.
  Den eneste der er optaget af dine fejl, er dig selv, så accepter dig selv og dine måder at agere i livet på. 
 4. Du kommer videre, når du har lært den lektie, du er i gang med.
  Udvikling kan ikke forceres, det vil sige, at du kan ikke cykle, før du kan kravle og gå. Det er muligt, at du kan kravle over hvor gærdet er lavest, og det er muligt, at du tager nogle store skridt når motivationen er høj, men livets lektier kommer, når du er moden til at tage næste skridt. 
 5. Livet er vidunderligt rædselsfuldt
  Vi har i generationer stillet spørgsmålet; Er glasset halvtomt eller halvfuldt? Svaret er ganske enkelt, ja begge dele. Det er nemlig ikke glasset, der afgøre om hvad det er, det er dig. Er du halvtom eller er du godt fyldt op? Livet er både dag og nat, ligesom sort og hvidt. Nogen fortrænger, alt det som er svært, og holder fokus rettet på det gode i livet. Desværre bliver ofte, til en tillært holdning som holdes, alene af frygt for ikke at se sandheden. Så se både det smukke og det som skygger for det, deri finder du retning og mening. Desuden bliver livet lidt smukkere, ved også at være bevidst om det grimme.
 6.   Når du lever fuldt ud, findes der ingen andre veje end dine egne.
  Når vi ikke har godt fat i os selv, er vi tilbøjeligt til at kikke over hækken til naboen, her ser alt ud til at være bedre og det giver god grobund for misundelse og mindre værd.
  Men i virkeligheden er det omvendt, når vi har fat i os selv, så er vi dybt taknemmelig, for det som vi har og det vi står for. Det er når vi ikke har fat i os selv, vi bliver i tvivom vores egne værdier og hvad vi lever for. 
 7. Alt hvad du ser, er dig selv.
  Du kan ikke hade eller elske noget ved andre, hvis ikke det har en afspejling af noget du hader eller elsker ved dig selv.
 8. Livet handler om valg.
  Om du vælger eller ikke vælger, så har det konsekvenser for dit liv. Det er ofte når vi ikke stå med to muligheder, vi er tilbøjelige gå med den eneste mulighed vi står med. Det er her vi ofte vælger med en underliggende frygt, hvor det handler om at stille frygten i ro. (frygten for ikke at blive accepteret, frygten for ikke at blive elsket, ikke at slå til, ikke være god nok.) Nå vi når ind til vores inderste af os selv, så vælger vi først og fremmest os selv, og det som iver os de bedste vækstbetingelser. 
 9. Livet er at vokse.
  Nå vi vælger at stille os tilfreds, så er det ofte med en skjult frygt for, at miste det vi allerede har opnået. Men i udviklingens tegn, så når vi har opnået alt, det vi selv ønsker og i rigelige mål, begynder vi at blive uselviske. Deri ønsker vi også, at andre skal have det godt, og vi går i gang med at forsøge, at skabe ikke kun i egne interesser, men til fælles bedste. 
 10. Chancer er noget man tager her og nu.
  Mange taler om held, når tingene lykkes, men held er også forberedelse og muligheder. Muligheder er tilstede hele tiden, så det er forberedelse og timing der er det vigtigste.
  Liver er her og nu og det samme gælder mulighederne, så den der griber chancen er ofte den som bliver belønnet for indsatsen.

Inspireret af Chérie Carter-Scott

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Åndedrag til sameksistens, Essentielle Erkendelser, livets spilleregler, Spiritualitet og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *