Skønhedens forbandelse

Mange har mere eller mindre kritisk røst på deres udseende.
Dem med krøller ønsker glat hår, blondiner vil være brunetter og omvendt.
For tynd, for tyk, for høj, for lav og med eller uden briller.

Rent statistisk rammer vi ikke mange procenter på dem, der er tilfredse med deres udseende. Egentligt underligt for hvis alle er utilfreds med deres udseende, så kunne alle jo lige så godt være tilfredse. For det handler ikke om udseendet, det handler om et kritisk sind som kikker efter de mindste fejl og for ikke at glemme det, modet til at være den vi er og være tilfreds med det.

Sværere er det for en del af dem, som kunne betegnes som smukke mennesker. Dem som har udseendet med sig og har proportionerne i orden. Det er som om de mangler tilliden til, at folk vil dem for andet deres skønhed.
De har tiltræknings kraft, men ønsker den ikke, da det er de ydre værdier som de bliver valgt på. Det minder meget om dem som har masser af penge eller dem, som er rigtig kendte.

Ofte vokser selvkritikken og kan tage form af selvforkastelse og selvhad. Det er jo fordi det ofte ikke er et ligeværdigt møde, men at der er altid er en vis beundring med i mødet med disse skønne mennesker. De bliver set, men ikke set som dem de er, da det kommer sekundært. Med selvhadet og ønsket om at være som andre, og ikke få en status som er betinget af noget forgængeligt, er det ikke unormalt, at de bliver selvskadende på deres ydre. Det eller blot forsøget for at skjule deres fortrin, altsammen fordi der ligger en latent frygt, under deres rolle som skønhedens dronning eller som den smukke prins.

Det er som om at de får dyrket modpolen i dem, at de ser udyret inden i dem selv, eller frygter i det mindste, at noget skulle se hvordan de i virkeligheden, var inden under deres pæne facade.  De kæmper med mindre værd, da skønheden ofte overskyggende deres indre selvværd og ofte har de også kunne charme dem udenom skyld, pligter og derved få skabt en større skyld eller dårligt samvittighed over deres handlinger i mod andre eks. søskende.

 

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Åndedrag til sameksistens, Eksistens, Essentielle Erkendelser, livets spilleregler og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *