Visionen 2012

2012 bliver kontrasternes år, det er som om, at vi deles i alle mulige kontekster.
Hele tiden vil vi blive konfronteret med rød eller grønt lys, tillid og autencitet eller stop.
Lige det med tillid og autensitet bliver det grudlæggende tema, som ubønhørligt kommer frem som muslimsk bøn i højtalerene. Vi vil i Danmark score højt på mistillid til politikker,  vi vil søge autensitet og derved også forkaste de af vores politikker der ikke står tydeligt frem, men at de er styret af medier og dyre spindoktorer.

Vi vil ligeledes slå hårdt ned på uretfærdighed og de skævheder der i første omgang,
var medskaber af de økonomiske kriser.
Det vil være tid for at rollemodeller og ledere står frem med klare budskaber,
både til erhvervslivet, til institutioner, kommunerne, til familier og til mænd og kvinder og ikke minst omkring kerne værdier. Det handler om autentisk lederskab og troværdighed, befriet for medienykker og forfængelighed.
Det er her vi begyder at samles i mindre fælleskaber.
Der vil komme demonstrationer fordi tålmodigheden er slupper op, alle har være spændt hård for, det kræver at kunne se resultater også fra toppen.

Der vil komme nye traumatiske oplevelser, som vil være svære at forstå og forholde os til, eneste positive er at vi rykker ydeligere sammen.
Vi vil rykke yderligere tættere på vores Nordiske Brødre som Sverige, Norge, Finland og Færøerne, de Nordiske lande vil få en ny betydning og et større og tættere samarbejde i at kunne klare sig godt i Europa.

I Danmark kommer vi til at vise vejen gennem forskning og vi vil kunne bryste os af flere fremskidt der vil skabe bedre sundhed og trivsel for millioner af mennesker.
Internationalt kommer vi ligeledes til at spille en koordinerende rolle, for nødhjælp i den 3 dige Verden.
I det hele taget vil der komme fokus på Danmark som det lille land, som klare sig godt og det vil blive lyttet efter både i EU og i USA.

Men det er ikke uden omkostninger, vi kommer til at sluge stolthed og vi kommer til at vælge side hele tiden. Der vil være meget uro både ude og hjemme. Det er som om at vi ikke må hvile, men konstant rydde op og bane vejen for, at står klar både i kommunikation og i handling.

Det bliver for mange en venden på hovedet tilværelse, eller en 180° vending, forstået på den måde at der ikke findes en sikkerhed for noget som helst. Den der har mange penge, få mistet en del, og den som ikke havde finder det lettere at forsøge sig på. Status bliver en underlig størrelse, der er som om at det som før var høj status, bliver til lav status. Selv det at rejse bliver forbundet med at ødsle og svine vores verden til, med unødig forbrug. Mange vil blive svinet til i et misforstået grøn tilgang til tingene.

Der vil blive stort fokus på at få lavet grøn energi, vi vil være godt med i Danmark, men det tager lidt tid for regeringen at få åbnet op for de rette midler, til de rette personer.

Bankerne vil få de sværeste tider nogen sinde og de vil for en tid stå uden et fast fundament under sig, fordi deres værdisystem kun har være indbefattet penge. Det bliver de banker der kan se værdierne ved andet end penge og penge afkast, men hvad det skaber socialt og hvad det kan sætte gang i både i ydre zoner og direkte og indirekte.
Deres sværeste opgave, bliver hvordan de kan måle de social værdier og den grønne vækst.

Endeligt vil der blive sat fokus på hvordan vi syltet vores børn ind i et positiv livsholdning, til at de er gode nok, uden at skelne til hvad de gør eller ikke. Der vil komme en stærkere holdning til at der skal arbejdes hårdt, hvis man skal kunne klare sig i konkurrencen både på hjemmebanen og på udebanen. Der vil være flere videregående uddannelsesteder som vil sætte klare grænser op og stærke konsekvenser op hvis de unge pjækker eller tager det for let.
Fokus vil være selvdisciplin og nogle af de gamle dyder kommer i spil, såsom man skal yde før man kan nyde. Men det bliver kun en kort misforstået face, indtil de nye værdier blive tydeligere, nemlig at det til fælles bedste, at vi alle giver til de samfund vi lever i.

Nøgleordene bliver “Medansvar”, “Handling”, “Investering for fremtid” og “Til fælles bedste”.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Åndedrag til sameksistens, Det gode liv, Eksistentiel Filosofi, Lederskab, Samfund, Sjælelig husgerning, Spiritualitet og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *