Vold, retfærdigørelse og fordømmelse.

Vold, aggressivitet, jalousi, misundelse, had, frygt, angst, skyldfølelser,
negativitet, sarkasme, ironi, selvhævdelse, nedgørelse, foragt, retfærdiggørelse, alle disse negative følelser bor samme sted i kroppen.

Et eller andet sted så tillader vi disse følelser, vi retfærdiggøre dem i vores forsvar, når vi er i konflikt. Vi dyrker dem endda når talen falder på dem vi ikke bryder os om. Ikke mange stopper op og ser på disse negative følelser, og tager fuldt ansvar for at få styr på disse følelser. Alt for ofte er de positive følelser der jagtes for enhver pris og de negative følelser fortrænges. Men skal vi ændre det, så må vi ned i problemets rødder og se hvad der ligger til grunde for disse følelser. Først og fremmes er de alle betinget af frygt og fravær af positive følelser, viden og genkendelighed. Dernæst så er de ikke autentiske følelser, men skabt i fravær af de positive og kærlige følelser.
De er skabt i frygt, gennem svigt, overgreb, gennem forbigåelse, ignoration, ligegyldighed.
En tillært fejlopdragelse på at nogen er mindre værd og andre mere værd, opdragelse på at indordner du dig ikke, mister du alt hvad du har kært, du mister kærligheden fra dem du er afhængig af.

Denne fejlkodning i opdragelsen gør at vi lære at vurdere og dømme hele tiden og ofte negativt, for at hæve os over andre.
“Den lavtlønnede kikker ned på den arbejdsløse, som kikke ned på alkoholikeren, som kikker ned på narkomanen, som kikker ned på den prostituerede narkoman, som kikker ned på den arbejdsløse prostituerede narkoman.”

Hvis vi vil noget andet, må vi starte med os selv og vores egen fordømmelse af os selv, vores eget selvhad og selvnedgørelse. Vi kan sætte ind på ikke at vurdere eller dømme nogen eller noget, for vi ved i virkeligheden intet om andre og deres bevæggrunde, deres historie, deres intentioner og deres fejlkodninger. Vi dømmer ofte for egen vindings skyld, vi kikker ned for ikke at mærke vores egen uvidenhed og utilstrækkelighed, vi går under for at ære andre i håbet om at komme med i et fællesskab. Alt kun for at undgå frygten for at blive kasseret.

“Vi er lige, men forskellige, med hver vores evner og færdigheder.”

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Åndedrag til sameksistens, Eksistens, Spiritualitet og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *