3 Essentielle livshistorier

Reelt set består vi af 1000 af vis af historier,
men vi har 3 grundlæggende historier, som vi kan komme omkring gennem livet.
Vi har vores lidelsehistorie, vores modgang i at støbe os som menneske og etablere os som individ. Det er ofte her vi er “i andres vold”, er afhængig af andre. Det er vores barndomshistorie, skolehistorie, elev/ studie tid.
Det er her vi har vores basal behov samt sikkerhed og tryghed på maslows pyramide.
(2 nederste trin på pyramiden)

Den næste historie er vores “succes historie” det er her vi bliver til “noget”, det er her vi får indfriet vores anstrengelser, vi har fået det gode job, etableret familie, vi giver den gas, det går os godt. Vi for anerkendelse og klap på skulderen af vores omgivelser. Det er her vi får dækkede vores behov for social behov og anerkendelse samt selvrespekt svarende til
3 og 4 trin på Maslows behovspyramide.

Den sidste er vores spirituelle historie, det er her vi finder en dybere mening med livet, vi har bevist over for omverden, at vi kan det vi sætter os for, i forhold til den sociale arv og status og ikke mindst os selv og vores egne krav og forventninger. Vi er kommet videre, det er ikke den økonomiske trivsel der står forrest, der er et højt formål i livet, ofte handler det ofte om udvikling, at skabe til en bedre verden, eller at hellige sig oplevelser eller udtrykke sig gennem kunst mm.
Det er toppen af Maslows pyramide som handler om at realisere sig selv og drømmene.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Gestaltterapi, livets spilleregler, Spiritualitet og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *