Leve regel nr. 5 Tag intet personligt

Alle mennesker laver billeder af virkeligheden.
Disse billeder kaldes projektioner, de kan være gode og de kan være dårlige. De gode er ikke mere sande end de dårlige billeder. De er billeder som tjener at vi kan skelne mellem hinanden. Søde Hanne, dumme Jørgen, men er Hanne sød? Hun dufter sød, smiler sødt, hun minder om min søde mormor!! Alt dette sker i vores reptile hjerne, som tjener et formål, er der fare på færde eller er jeg i sikkerhed???

Du er ikke den verden ser, du er den verden genkender, ikke som den du er, men som den art du ligner. Så det betyder at dit adfærd bliver det du genkendes ved. Larmer du, høre du til de larmende, er du morsom er du klovnen. Er du truende, vækker du øretæver.

Så vær klar over at du sælger billeder til din omverden, gode såvel negative billeder, du kan i et vist omfang styre hvilke billeder folk skal ha af dig. Sandt bliver det aldrig og muligt at det er folks billeder af din personlighed, men du er ikke din personlighed. Personlighed betyder i alt sin enkelhed: Maske…

Det som betyder noget er, hvem du er uden maske på..

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Eksistentiel Filosofi, Essentiel Terapi, livets spilleregler og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *