Fordomme i parforholdet

Parforholdet er en fin redekasse til at ruge fordomme og myter ud.
En af de største misdannelser er at kærligheden er noget der ligger udenfor os selv. På det grundlag er der millioner af mennesker der har lidt de største nederlag og kærlighedskvaler. Vi har et helt sprog der er bygget på denne fordom: “Du er min store kærlighed”, “Finde den store kærlighed”, “mistede kærligheden”, “Du er min store kærlighed”. Lad os slå fast at kærlighed er en dyb følelse som ligger inde i os alle, som en dyb grundtilstand. Det er vores oprindelige sindstilstand som er sammensat af kærlige krusninger som: tilfredsstillelse, nydelse, hengivenhed, fryd, passion, lidenskab, overgivelse, fuldkomme accept. Du går forgæves hvis du tager ud i byen for at finde kærligheden.

Den næste myte er “Den eneste ene”, Der er ikke kun en der passer til os, der er hulens mange, dog er vi sjældent åbne, for at et kærlighedsmøde kan komme i stand. Det kræver faktisk en hel del at få åbnet op for at vi kan spejles i hinandens kærlighed. Vi skal for det første ikke være usikre, ej hellere være fyldt op med gamle skuffelser og sårede følelser fra tidligere, Desuden skal vi kunne hvile i os selv og derved have fat i modet på at vi er godt på til et kærlighedsforhold.

Den 3dige myte jeg vil pege på er; “jeg kan kun blive lykkelig, hvis min partner er lykkelig”. Det er lidt svære at forstå, i og med der er omsorg i dette udsagn. Dog hvis vi skifter lidt ud i teksten, så det hedder ” jeg bliver ikke mæt, så længe min partner er sulten”, så kan vi se at “Spejlet” kun spejler 2 som ikke har fat i ansvarstagen. Det at tage ansvar for egen trivsel og derved vise vejen for den anden. Vi kender det fra når vi flyver, at vi skal som det første, selv tage iltmaske på, før vi søger for børnene og andre.
Dvs. at vi altid skal selv sørge for at være rimelig fyldt op af kærlighed og er vi i et forhold, så skulle dette også gerne smitte af på vores partner og omvendt.

“Ægte kærlighed vare evigt” er en fantastisk myte, som betyder at hvis der er brud på et forhold, så kan vi altid med lidt stolthed kikke på det og sige at det ikke var ægte kærlighed. Det var falsk og uægte og vi blev forført i løgne og bedrag. Hmm nej vel !, kærligheden har nok været en medspiller og forelskelsen har også været en stærk spiller i forholdets start. Dog tænker de færreste på at forelskelse er noget der fortager sig og herefter er det øvelse og arbejde at få et forhold til forblive i kontakt med de kærlige følelser. Ikke mindst det at få de negative følelser og frygt elimineret inden de vokser sig store.

Sidste myte i denne omgang bliver: “Parforholdet er kompromisernes holdeplads”. Mange taler om at slibe kanter af og man skal være god til at gå på kompromis for at det kan lade sig gøre at for et forhold til at fungere. Nixen biksen, vi skal være rimelige smarte, inden vi stifter forholdet for alvor, og få en masse snakke om værdier, drømme og ønsker for et samliv. Derved finder vi ud af om vi har fat i en god “rejsepartner” i livet. Skriv det eventuelt ned, som mål og ønsker for et fantastisk parforhold. I virkeligheden vil vi gerne det hele, det er når vi tror vi er nødt til at dele, det går galt. Den tager vi lige engang til:

 “I virkeligheden vil vi gerne det hele, det er når vi tror vi er nødt til at dele, det går galt”.

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Parterapi, Spiritualitet og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *