“Den Store Åndelige Suppegryde”

De fleste har en mere eller mindre en åndelig sult, en; “der må være noget mere mellem himmel og jord”.
Ligeledes har de fleste en historie der bekræfter rigtigheden af “der er noget derude”. Der bliver læst og prædiket om spiritualitet, åndelighed og alternativ behandling bliver ligeledes blandet godt op i “Den Store Åndelige Suppegryde”. Lige så snart vi har denne store gryde fremme, så kommer kritikken og forbeholde frem, at det er et stort gråt markedet og der er mange platugler, der tjener deres penge ved at bedrage stakler. Ikke mindst hvordan styre vi dette grå marked?
For det første tror jeg at meget af det hele handler om uvidenhed, uviden om hvordan vi sorterer i alt dette “ikke logiske” som ikke kan måles og vejes, for slet ikke at tale om at kunne putte det i små kontrollerbare kasser. Men lad os prøve engang: 1 der er alternativ behandling som sætter ind på manglende balance i krop og sjæl. Alternativ behandling er de behandlingsformer, der rækker ud over de behandlingstilbud, som tilbydes i det offentlige sundhedssystem. 2. Derudover så har vi medier der taler, ser, høre, mærker ud over vores almindelige sanser, som kaldes Extra-sensorisk perception (ESP), her kan der være tale om Telepati (tankelæsning), Clairvoyance, (se, høre, mærke ånder/ energier/ aura/ mm.),  Psykometri ( evne til at opfatte tings historie). Det er her tingene blive lidt mere gråt og har vige grænser ud i magi og intetheden. Her gælder det måske mest af alt at holde sig til anbefalinger fra nogen man kender godt og stoler på, som en rettesnor.
Sidst har vi spiritualitet og åndelighed som vi i virkeligheden kan kalde for “Suppen” uden fyldet. Vi kunne her betegne “fyldet” som den Alternative Behandling, og Medier og ESP for smagen.

Når jeg taler om åndelighed og spiritualitet så er det uden religion, som er fyld i et andet “suppekøkken” og for en ordens skyld, så er åndelighed og spiritualitet et og samme og herfra kun kaldet åndelighed. Denne åndelighed er i mit univers, den kerne som vi alle er en del af, uden ord, begreber og dogmer. En kærligheds kerne, en ophøjethed, et højdepunkt i fred og enhed med alt. Man kunne fristes til at sige at Religion er vejskilte som forsøger både at beskrive vejen og målet, og Gud er målet som ligger udenfor os selv. Hvorimod at åndelighed er det endelige i os selv, så skulle du møde gud, det guddommelige, så er det ikke uden for os selv, men i os selv.
Som Mester Eckehart en kristen Mystiker (1260-1327) sagde det; hvis jeg skal møde Gud, så må Gud komme ind i mig, da det er nemmere for Gud, end det er for mig at finde gud. Mester Eckehart taler ligeledes om væren i nuet, som meget præcist er døren til denne åndelige kerne. Denne kerne er frihed, fri af bundethed i overbevisninger, tro, opdragelse, det materielle, det fysiske.  De forskellige religioners traditioner har mange benævnelser for denne frihed; Oplysning, satori, moksha, samadhi, gnosis, krishnabevidsthed, buddhabevidsthed, kristusbevidsthed, kosmiosk bevidsthed, ikke-dual eller unitiv bevidsthed.
Så åndelig praksis i dette forum er frihed, væren i nuet, nærværende i det som er, bevidsthed, kærlighed, åndedrag, og ikke vurderinger: It is What It is…

Print Friendly, PDF & Email
Dette indlæg blev udgivet i Spiritualitet og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *